Kerry i hardt vær etter hotellopphold i Myanmar

USAs utenriksminister bodde på et hotell i Myanmar der eieren er svartelistet av USA.

FÅR KRITIKK:  At USAs utenriksminster valgte å sjekke inn på et hotell hvor eieren er svartelistet av USA, går ikke upåaktet hen. Bildet av John Kerry er tatt under en pressekonferanse på det aktuelle hotellet 10. august. Foto:  REUTERS/Nicolas Asfouri/NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: At USAs utenriksminster valgte å sjekke inn på et hotell hvor eieren er svartelistet av USA, går ikke upåaktet hen. Bildet av John Kerry er tatt under en pressekonferanse på det aktuelle hotellet 10. august. Foto: REUTERS/Nicolas Asfouri/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lake Garden Hotel i hovedstaden Naypyidaw tilhører Max Myanmar Group, som eies av Zaw Zaw.

Den styrtrike forretningsmannen har tett bånd til generalene som i flere tiår styrte landet med hard hånd, og han er fortsatt å finne på USAs sanksjonsliste.

At utenriksminister John Kerry valgte å sjekke inn på nettopp dette hotellet, gikk derfor ikke upåaktet hen.

Kerrys talskvinne Marie Harf hadde en stri jobb da hun skulle svare på journalistenes spørsmål om oppholdet.

Ifølge Harf var det ikke Kerry selv som valgte hotellet, men myndighetene i Myanmar som innkvarterte den amerikanske utenriksministeren.

At Zaw Zaw er svartelistet av USA, gjør det ikke nødvendigvis ulovlig for amerikanerne å bo på hotellet hans, argumenterte hun videre.

Harf avviste også at man ved å leie rom på Zaw Zaws hotell, dermed må kunne sies å gjøre business med ham.

- Du kan bo på dette hotellet, uansett hvem du er, men du kan ikke gjøre business med det. Så om du ønsker å selge dem håndklær, så kan du ikke det. Men du kan bo der, hevdet Harf.

(NTB)