- Kerry må bli cowboy

Eksperten mener John Kerry må ta på seg jeans og boots og drikke øl rett fra flaska. I alle fall om han vil bli president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kerry er demokratisk presidentkandidat og ligger ifølge meningsmålingene side om side med president George W. Bush i kampen om Det hvite hus. Han er diplomatsønn, snakker flytende fransk og har gått på kostskole i Sveits.

- Problemet med Kerry er ganske enkelt at han ikke framstår som en alminnelig mann, sier Clotaire Rapaille til den britiske søndagsavisen Sunday Telegraph.

- Glem det franske, er hans korte og klare råd til den demokratiske presidentkandidaten.

Kultur

Rapaille er medisinsk antropolog. Han har spesialisert seg på bruken av psykoanalyse i granskingen av ulike kulturer, og gir om kort tid ut boken «Erketypiske presidenter».

Kerrys valgkamporganisasjon har nå kontaktet ham for å få råd om hvordan deres mann kan få bedre tak på velgerne. Svaret er ikke ubetinget smigrende for amerikanerne, men Rapaille snakker i hvert fall rett fra levra.

- Kulturelt sett er det amerikanske folk fortsatt i puberteten. I USA skal og må man på død og liv være en alminnelig mann, eller i hvert fall oppføre seg slik at andre tror man er alminnelig, mener Rapaille ifølge Sunday Telegraph.

Olabukser

- Gå på kjøpesenteret, kjøp deg olabukser og cowboystøvler. Kle deg slik at det ser ut som du skal på bar i Kansas og drikk øl av flaske, er rådet til Kelly fra franskmannen, som nå er bosatt i USA og travelt opptatt som rådgiver for næringslivet der.

Men det nytter ikke bare å kle seg ut som en gjennomsnittsborger og bytte ut vinglasset med ølflaska, tilføyer Rapaille.

- Kerry må slutte å svare på spørsmål med fem hele setninger, han får nøye seg med ett ord eller to, framholder antropologen.

Framfor alt advarer han den demokratiske kandidaten mot å snakke fransk når det er mediefolk eller velgere i nærheten. Etter at Frankrike gikk imot den USA-ledede krigen i Irak, bør en presidentkandidat ikke virke for franskvennlig, sier Clotaire Rapaille.

SÅ HATTEN PASSER: John Kerry får kritikk for å være for lite folkelig. Kanskje esel-hatten til tilhenger «Red» Lackey kunne gjort susen?