Kerry måtte sette igjen flyet sitt i Wien

Flykrise for USAs utenriksminister

TRØBBEL PÅ FLYPLASSEN: USAs utenriksminister John Kerry må stadig booke seg inn inn på kommersielle rutefly for å komme hjem, ettersom hans eget, populært kalt «Kerry Air» (i bakgrunnen), stadig oftere går i stykker. Bildet er fra en mindre problematisk reise, der ministeren venter på at flyet skal tankes før avgang fra Ramstein i Tyskland. Foto: AP Photo/Lucas Jackson/NTB Scanpix
TRØBBEL PÅ FLYPLASSEN: USAs utenriksminister John Kerry må stadig booke seg inn inn på kommersielle rutefly for å komme hjem, ettersom hans eget, populært kalt «Kerry Air» (i bakgrunnen), stadig oftere går i stykker. Bildet er fra en mindre problematisk reise, der ministeren venter på at flyet skal tankes før avgang fra Ramstein i Tyskland. Foto: AP Photo/Lucas Jackson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stadige feil med USAs utenriksminister John Kerrys fly er blitt en flau kattepine for den svært travle ministeren.

Før helgen brøt flyet hans sammen for fjerde gang i år - og for andre gang på bare tre måneder, melder nyhetsbyrået AP. Flyet ble stående igjen i Wien mens Kerry pent måtte finne seg i å ta et rutefly den ni timer lange veien hjem til USA.

Det er ikke bare brysomt, men rett og slett en krise når man er den fremste utsendingen til verdens mektigste mann.

1220 timer i lufta USAs utenriksminister disponerer en luftforsvarsversjon av passasjerflyet Boeing 757, eller C-32 som den militære betegnelsen er. Det er mindre, men iført samme dekor som president Barack Obamas berømte «Air Force One».

Men viktigst av alt har utenriksministeren liknende fasiliteter om bord, som telefoner, sikre kommunikasjonslinjer, datalinker, kontorplass og selvfølgelig det siste innen flysikkerhet - inkludert en egen hær av Secret Sevice-agenter.

Og det er derfor problemene hoper seg opp når flyet står. Som utsendingen til verdens mektigste mann, er han også en av verdens travleste menn. Og da blir ni timer om bord i et rutefly fra Wien ulidelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer