Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kerry møter ukrainske opposisjonsledere

USAs utenriksminister, John Kerry, møter i helga ukrainske opposisjonsledere i Tyskland.

UKRAINA: Utenriksministeren i USA, John Kerry, ser på Alpene fra lufta. Nå skal han møte ukrainske opposisjonsledere i München. Foto: REUTERS / Scanpix / Gary Cameron
UKRAINA: Utenriksministeren i USA, John Kerry, ser på Alpene fra lufta. Nå skal han møte ukrainske opposisjonsledere i München. Foto: REUTERS / Scanpix / Gary Cameron Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): Samtalene vil finne sted på sidelinja under den internasjonale sikkerhetskonferansen i München i Tyskland.

Utenriksminister Kerry vil der for første gang få anledning til å møte lederskikkelsene i den ukrainske opposisjonen, sier en tjenestemann i amerikansk UD.

Blant dem Kerry etter planen skal møte, er den tidligere boksemesteren Vitalij Klitsjko som nå leder opposisjonspartiet Udar, og den tidligere presidenten i Ukrainas nasjonalforsamling, Arsenij Jatsenjuk.

Kerry skal trolig også møte Ruslana Stepanivna Lysjytsjko, som i 2004 vant den internasjonale Eurovision-finalen og som de siste ukene har sluttet seg til demonstrantene på Uavhengighetsplassen i Kiev.

Representanter for regjeringa i Ukraina er også ventet til München-konferansen, blant dem utenriksminister Leonid Kozjara.

President Viktor Janukovitsj er angivelig nede for telling på grunn av influensa, noe som torsdag resulterte i bråstans i forhandlingene med opposisjonen. (©NTB)

Hele Norges coronakart