«JEG ER PÅ TV»: USAs utenriksminister John Kerry unngår å svare på spørsmål om Donald Trump under en pressekonferanse med Erna Solberg i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer

Kerry nektet å svare på Trump-spørsmål fra norsk presse

Møtte pressen etter lunsj med Erna Solberg. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs utenriksminister John Kerry ankom i dag Norge for et todagers besøk. Etter først å ha holdt et foredrag på Oslo Forum, møtte han statsminister Erna Solberg til arbeidslunsj i statsministerens representasjonsanlegg .

På en felles pressekonferansen etter møtet, fikk Kerry blant annet spørsmål om hva han synes om Norges Nato-innsats.

- Vi er veldig fornøyd med det Norge gjør i NATO. De er en stor bidragsyter og bidragene øker. Obama og jeg er veldig fornøyd med Norges bidrag til alliansen, sa han.

Han ville derimot ikke svare på hva tenker om sikkerhetssituasjonen i verden hvis den republikanske presidentkandidaten Donald Trump blir USAs neste president.

- Jeg har ikke lov til å gå inn i valgkampen, sa Kerry, men la til.

- Det jeg kan si er at det som blir sagt i en valgkamp er veldig viktig uansett hvilken siden som sier det. Ikke noe er viktigere i verden i dag enn amerikansk lederskap, sa Kerry.

- Jeg tro amerikanske velgere vil veie og vurdere hvilken kandidat som vil holde USA trygt og som er i stand til lede landet i riktig retning, og bygge relasjoner i stedet for å bryte dem.

Det var bare åpnet for et par spørsmål fra pressen på pressekonferansen.

- Er Norge strategisk sett viktigere nå enn tidligere med tanke på Russland? Ble Kerry også spurt.

- Norge har alltid vært strategisk viktig. Det har vært en av de mest pålitelige medlemmene i nato.

NEKTET Å SVARE PÅ TRUMP-SPØRSMÅL: USAs utenriksminister John Kerry var lite lysten på å svare på norsk presses spørsmål om den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: Øistein N. Monsen / Dagbladet
NEKTET Å SVARE PÅ TRUMP-SPØRSMÅL: USAs utenriksminister John Kerry var lite lysten på å svare på norsk presses spørsmål om den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: Øistein N. Monsen / Dagbladet Vis mer