Kerry ny president?

Den siste meningsmålingen tyder på at Kerry blir USAs neste president. Men tallene er bare tull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHICAGO (Dagbladet.no): Senator Kerry leder på president Bush med 52 mot 44 prosents oppslutning, skal vi tro mmålingen Gallup-instituttet har foretatt for CNN og avisa USA Today. Hvis forbrukeraktivist og miljøverner Ralph nader regnes med, faller demokratenesw kommende presidentkandidat bare med to prosentpoeng. Men er tallene til å stole på. Slett ikke, mener kommentator Richard Roeper i Chicago Su-Times.

Han peker på at valgkampen knapt er i gang.Velgerne har ikke begynt å tenke alvorlig på hvordan de vil stemme 2. november. Reppublikanerne er ikke ute av startgropa og Kerry har hatt fribillett i alle medier den siste måneden. Husk at Al Gore ledet på Bush med 49 mot 42 prosent i september 2000.

Likevel var det bare såvidt Gore vant valget, skriver Roeper. Han minner også om at meningsmålerne i desember i fjor holdt Howard Dean som soleklar favoritt i demokrqatenes interne oppgjør. Da var Kerry tilsynelatende «toast», som det heter om tapere med fattige sju prosents oppslutning. USA Today peker på tall som bør bekymre Bush: Menn stemmer mer konservativt enn kvinner. Likevel foretrekker 47 prosent av mennene Kerry i den siste målingen, 46 prosent vil gjenvelge presidenten. Likevel tror 52 prosent av de spurte at Bush vinner valget.