Kerry og Lavrov: - Fruktbare samtaler om Syria

USAs og Russlands utenriksministre sier samtalene deres om Syria i Genève har vært vellykkede. Men mye avhenger av de neste timene, advarer John Kerry.

SYRIA-KRISE: USAs utenriksminister, John Kerry, FNs Syria-utsending, Lakhdar Brahimi, og Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, etter fredagens møte i FNs hovedkvarter i Genève. De uttrykte seg oppløftende etterpå. Foto: AFP / Scanpix / PHILIPPE DESMAZES
SYRIA-KRISE: USAs utenriksminister, John Kerry, FNs Syria-utsending, Lakhdar Brahimi, og Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, etter fredagens møte i FNs hovedkvarter i Genève. De uttrykte seg oppløftende etterpå. Foto: AFP / Scanpix / PHILIPPE DESMAZESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse fredag etter samtalene med FN-utsendingen til Syria, Lakhdar Brahimi, roste den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov, sin amerikanske kollega, John Kerry, for å ha forståelse for viktigheten av å prøve å løse Syria-spørsmålet med diplomati.

Begge håper de skal kunne fastsette en dato for en internasjonal fredskonferanse når de møtes i New York 28. september.

Kerry på sin side sier at samtalene om Syrias kjemiske våpen torsdag og fredag har vært konstruktive, og at samtalene fortsetter.

- Vi er begge enige om å gjøre hjemmeleksene og møtes igjen i New York i forbindelse med FNs hovedforsamling, cirka den 28. september for å se om det er mulig å finne en dato for denne konferansen, sa Kerry.

Han markerte samtidig klart at det gjenstår betydelige spørsmål.

- Mye vil avhenge av vår evne til å ha suksess her de neste timene og dagene i spørsmålene som gjelder de kjemiske våpnene, fortsatte han.

FNs og Den Arabiske Ligaens Syria-utsending, Lakhdar Brahimi, som møtte de to fredag, sier også at arbeidet for å fjerne Syrias kjemiske våpen er viktig for å få i stand en fredskonferanse.

(NTB-Reuters-AFP)