ENIGHET:  USAs utenriksminister John Kerry (venstre) og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov er nå enige om å forsøke å samarbeide. Foto: REUTERS/Jacquelyn Martin/Pool.
ENIGHET: USAs utenriksminister John Kerry (venstre) og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov er nå enige om å forsøke å samarbeide. Foto: REUTERS/Jacquelyn Martin/Pool.Vis mer

Kerry og Lavrov enige om å samarbeide

Om å løse krisa i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av et fire timer langt møte ble USAs utenriksminister John Kerry og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov enige om å forsøke å samarbeide.

Til pressen etter at møtet var over litt før midnatt søndag kveld sa Lavrov at det ikke var inngått noen konkret avtale, men at samtalen var konstruktiv og at samtalene skal fortsette.

Han sa at USA og Russland er enige om å samarbeide med de ukrainske myndighetene og det ukrainske folk for å løse krisen. Han gjentok også det russiske synet at en føderal organisering av Ukraina peker fram mot en løsning.

Kerry sa at begge parter på møtet hadde lagt fram forslag for å trappe ned konflikten, og han gjorde det klart at USA mener Russland må trekke sine styrker tilbake fra Ukrainas grenser.

Angående det russiske forslaget om føderalisme sa Kerry at ingen beslutning kan tas uten i samråd med Ukraina.

Han gjorde det også klart at USA anser den russiske okkupasjonen av Krim-halvøya for å være både ulovlig og illegitim.

(NTB)