NEPPE FORHANDLING: USA ønsker ikke at Syrias president Bashar al-Assad personlig skal delta i forhandlinger for å få slutt på krigen i landet, understreker det amerikanske utenriksdepartementet. Her er utenriksminister John Kerry. Foto:  AP Photo/Brian Snyder
NEPPE FORHANDLING: USA ønsker ikke at Syrias president Bashar al-Assad personlig skal delta i forhandlinger for å få slutt på krigen i landet, understreker det amerikanske utenriksdepartementet. Her er utenriksminister John Kerry. Foto: AP Photo/Brian SnyderVis mer

- Kerry ønsker ikke å forhandle med Assad

Har endret mening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA ønsker ikke at Syrias president Bashar al-Assad personlig skal delta i forhandlinger for å få slutt på krigen i landet, understreker det amerikanske utenriksdepartementet.

Uttalelser fra utenriksminister John Kerry i helgen tydet på at han hadde endret mening og åpnet for å la Assad bli med i fredsforhandlinger. Men dette stemmer ikke, ifølge departementets talsperson Jen Psaki.

Selv om USA lenge har ment at representanter for Assad-regimet bør delta i forhandlinger, betyr ikke det at Assad selv bør delta. Og det mener heller ikke Kerry, ifølge Psaki, som mener ministeren er blitt feiltolket.

Etter Kerrys intervju med TV-stasjonen CBS gjorde myndighetene i Frankrike i det klart at de ikke vil ha Assad med i fredsforhandlinger.

(NTB)