Kerry sammenlikner Ugandas anti-homolov med nazi-lover

Langer ut mot president Museveni.

KRASS: USAs utenriksminister John Kerry sammenligner anti-homoloven i Uganda med de antisemittiske lovene nazistene innførte i Tyskland og de rasistiske apartheidlovene i Sør-Afrika.. Foto: Reuters/Mike Theiler/NTB Scanpix
KRASS: USAs utenriksminister John Kerry sammenligner anti-homoloven i Uganda med de antisemittiske lovene nazistene innførte i Tyskland og de rasistiske apartheidlovene i Sør-Afrika.. Foto: Reuters/Mike Theiler/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry sammenligner anti-homoloven i Uganda med de antisemittiske lovene nazistene innførte i Tyskland og de rasistiske apartheidlovene i Sør-Afrika.

- Man kan endre fokuset i denne loven til svarte eller jøder, og da befinner man seg i Tyskland på 1930-tallet eller i Sør-Afrika under apartheidstyret på 1950- og 60-tallet, sier Kerry.

Ugandas president Yoweri Museveni undertegnet mandag en ny lov som truer homofile med livsvarig fengsel, og som gjør det straffbart å ikke anmelde dem som kan mistenkes for å være homofile.

Loven er møtt med massiv internasjonal kritikk, og flere land har besluttet å kutte i bistanden til Musevenis regime, blant dem Norge og Danmark.

Avskyelig Også i USA har ledende demokrater i Kongressen tatt til orde for bistandskutt, noe republikanerne er skeptiske til.

President Barack Obama har omtalt den nye loven i Uganda som «motbydelig», mens fredsprisvinner Desmond Tutu i likhet med Kerry har trukket parallellen til apartheidlovene i Sør-Afrika.

- Det som har skjedd i Uganda er avskyelig, og det stiller oss alle overfor en stor utfordring. Rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner er ganske enkelt menneskerettigheter, så enkelt er det, sier Kerry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer