PÅ TUR: USAs utenriksminister John Kerry, her i Ramallah under denne ukens Midtøsten-besøk med president Obama, dukket overraskende opp i Bagdad i dag. Foto: AFP / Saul LOEB
PÅ TUR: USAs utenriksminister John Kerry, her i Ramallah under denne ukens Midtøsten-besøk med president Obama, dukket overraskende opp i Bagdad i dag. Foto: AFP / Saul LOEBVis mer

Kerry til Bagdad for å stanse våpen til Syria

USAs utenriksminister John Kerry kom søndag uventet til Bagdad. Her vil han be Iraks statsminister sikre at irakisk luftrom ikke blir brukt til å frakte våpen fra Iran til Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han vil være veldig direkte med statsminister Nuri al-Maliki om betydningen av å stanse flygingene, sier en ikke navngitt amerikansk tjenestemann til Reuters.

Kerry vil kreve at irakerne i det minste inspiserer flyene, ifølge kilden.

Kerry er også urolig for de månedslange protestene i sunnidominerte områder av Irak. USA frykter at dette kan gi ny næring til ytterliggående grupper som al-Qaida.

Irak har i likhet med Iran en sjiadominert regjering. Iran står dessuten på god fot med regimet i Damaskus som er dominert av alawittene, som tilhører en religiøs gruppering med nær slektskap til sjiaislam.
(NTB)