OPTIMIST: USAs utenriksminister John Kerry sier han fortsatt har forhåpninger om en avtale om Irans atomprogram, til tross for kun små framskritt i forhandlingene de siste dagene. Foto: AFP PHOTO / POOL / CARLOS BARRIA
OPTIMIST: USAs utenriksminister John Kerry sier han fortsatt har forhåpninger om en avtale om Irans atomprogram, til tross for kun små framskritt i forhandlingene de siste dagene. Foto: AFP PHOTO / POOL / CARLOS BARRIAVis mer

Kerry tror fortsatt på atomavtale med Iran

- Vi er kommet nærmere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry sier han fortsatt har forhåpninger om en avtale om Irans atomprogram, til tross for kun små framskritt i forhandlingene de siste dagene.

Kerry sier partene kom nærmere hverandre på enkelte områder fredag, men at de fortsatt er uenige på flere sentrale punkter.

- Jeg mener vi har løst noen av uenighetene og at vi er kommet nærmere, sa Kerry fredag kveld.

Målet er å komme til enighet om en avtale som hindrer at Iran utvikler atomvåpen, samtidig som sanksjonene mot landet oppheves.

Partene er fortsatt ikke enige om hvor raskt sanksjonene skal fjernes. Iran ønsker tidligere sanksjonslettelser enn det de seks stormaktene Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina, USA og Tyskland er villige til å gi.

- Det går svært tregt, noe dere alle har lagt merke til den siste uken, sa Storbritannias utenriksminister Philip Hammond fredag kveld.

Iran har beskyldt de vestlige stormaktene for å ha endret sine forhandlingsposisjoner i tolvte time, noe de mener har svekket muligheten for enighet.

Den midlertidige avtalen med Iran, som danner grunnlaget for forhandlingene i Wien, ble fredag forlenget til mandag.
(NTB)