Kerry vant i to nye delstater

Utroskapsrykter til tross, senator John Kerry vant lørdag to nye nominasjonsvalg etter å ha sikret seg 63 prosent av stemmene i Nevada og 47 prosent i Washington DC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om ikke veien til Det hvite hus ligger ryddet, så tyder stadig mer på at den 60 år gamle senatoren fra Massachusetts vil bli president George W. Bushs utfordrer i valget til høsten.

Kerry har til nå vunnet 14 av de 16 nominasjonsvalgene som har vært holdt, og med tydelighet demonstrert at han er den som har størst oppslutning blant demokratene.

Ryktene om at han skal ha vært utro mot sin kone, den styrtrike ketchuparvingen Teresa Heinz, synes ikke å ha skremt velgerne.

Kerry har benektet påstandene om at han i to år hadde et forhold til den i dag 24 år gamle Alexandra Polier, en tidligere journalist som nå har søkt tilflukt i Nairobi i Kenya.

Polier har ikke kommentert ryktene, men foreldrene i Pennsylvania bidro i helgen til å skvette bensin på bålet.

- Jeg syns han er en skikkelig sleiping, det forundrer meg at ikke hun også innså det, sa faren i en kommentar.

Talsmenn for demokratene har avvist utroskapsryktene som skittkasting fra republikanernes side, men frykter uansett konsekvensene.

Noen dager før ryktene nådde offentligheten, sa hele 52 prosent av de spurte at de ønsket Kerry som president, mens bare 42 prosent ønsket at George W. Bush skulle fortsette.

NTB-Reuters