Kerry vant solid i Iowa

Senator John Kerry feide forbi med sine lange bein og vant en sikker seier i nominasjonsmøtene i Iowa i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seieren er likevel langt fra noen garanti for å ende opp som demokratenes kandidat i presidentvalget. Kun få timer etter at resultatet var klart i Iowa, var kandidatene på vei til New Hampshire og neste slag der om en uke.

Kerry gikk forbi bokstavelig talt i siste sving og vant en overraskende solid seier, med 38 prosent av stemmene da 91 prosent av resultatene var rapportert inn.

Dick Gephardt ble nummer fire med 11 prosent og kunngjorde at han trekker seg fra valgkampen.

Mange overrasket

Med John Edwards på andreplass (32 prosent) og Howard Dean på en skuffende svak tredjeplass (18 prosent) var det svært mange som var overrasket over resultatet. Nominasjonskampen i Iowa var på forhånd spådd å bli jevnere og mer spennende enn på mange år.

Straks de første tallene begynte å rulle inn var det imidlertid klart at Kerry var den av de demokratiske kandidatene som hadde klart å vinne den viktige første staten i USAs nominasjonsprosess. Han går dermed videre til primærvalget i New Hampshire neste uke med fornyet energi og økt optimisme.

Svak Dean

Det var først rett før helgen meningsmålingene viste at Kerry begynte å vinne terreng. Fram til da var valgkampen hans blitt betegnet som en katastrofe og Kerry selv blitt beskyldt for å ha somlet bort en sikker nominasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer