- Kerry var utro

John F. Kerry som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, blir beskyldt for å ha vært utro. Det kan bety slutten på Kerrys drøm om å bli president i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld meldte nettavisa Drudge Report at Kerrys hemmelige kjæreste har forlatt USa i all hast.

Samme nettavis avslørte forholdet mellom tidligere president Bill Clinton og Monica Lewinsky, men saken er så langt ikke bekreftet av noen andre medier.

Kerry svarer på anklagene i frokost-tv klokka halv ni imorges amerikansk østkysttid, altså kl 14.30 i Norge. Ifølge Drudge report har Kerrys kjæreste rømt til Afrika.

Andre rykter forteller at Kerry etter skilsmissen fra sin første kone hadde et forhold til såpeskuespilleren Morgan Fairchild. Det skal være bakgrunnen for at Wesley Clarks pressemedarbeiere lenge har antydet at en Kerry-skandale er i emning.

Kvinnen som Kerry skal ha hatt et forhold til skal ha jobbet for nyhetsbyrået Associated Press, men det er ikke klart om hun har skrevet om de amerikanske primærvalgene.

Magasinet Editor & Publisher har kontaktet Associated Press for å høre hva de vet om saken, men det eneste deres talsmann Jack Stokes sier, er at de ikke kommentere hvilke saker de jobber med og ikke jobber med.

John F. Kerry (60) er gift med styrtrike Teresa Heinz Kerry, og har to døtre fra et tidligere ekteskap. Kona er enken etter den avdøde senatoren John Heinz fra Pennsylvania. Hun har tre sønner fra det tidligere ekteskapet.

Hardt ut

Ifølger Drudge Report skal en nær venn av kvinnen ha kontaktet en journalist i fjor og fortalt at vedkommende hadde fantastiske historier om Kerry.

Både Time Magazine, ABC, Washington Post og Associated Press skal ha jobbet med å få bekreftet ryktene.

Tidligere denne uka skal general Wesley Clark ha sagt off-record til reportere at Kerry kom til å ryke på en praktikant-sak. Denne saken kan også være årsaken til at Howard Dean ikke har trukket kandidaturet sitt, og heller har gått hardt ut mot Kerry den siste tida.

Svakheter

I kveld har de fleste amerikanske nettaviser åpenbart valgt å vente og se, før de publiserer ryktene om Kerry.

Et tegn på at framstillingen har svakheter, er at general Wesley Clark ifølge nyhetsbyrået AP er klar til å be velgerne støtte Kerry. Det ville han trolig ikke gjort, dersom han tror på anklagene om utroskap.

Kerry har vunnet 12 av 14 primærvalg så langt.

Drudge report slo gjennom som skandalenes nettsted for flere år siden, og regnes fortsatt som mindre stuerent. Det var samtidig Matt Drudge som først publiserte ryktene om president Bill Clinton og Monica Lewinsky.

Matt Drudge startet nettstedet i 1995 og ble raskt megakjendis i bransjen. Oppkomlingen og urokråka regnes som politisk høyreorientert.

UTRO? John F. Kerry skal ha vært utro mot kona Teresa.
VELTER KANDIDATURET:</B> Hvis opplysningene fra Drudge Report viser seg å stemme, vil det trolig velte Kerrys drøm om å bli president.
EKS? Morgan Fairchild i et udatert rollebilde.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer