Kerrys ledelse krymper

Dean tar innpå etter det forsmedelige tapet i Iowa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men fortsatt leder John F. Kerry leder på meningsmålingene før nominasjonsvalget i New Hampshire.

Dean halser bak

Det er en meningsmåling utført av Reuters/MSNBC/Zogby som viser at Dean har tatt igjen fire prosentpoeng på Kerry de tre siste dagene, melder Reuters

Dean har vokst fem nye prosentpoeng i den nye målingen, Kerry bare ett, mens Edwards mistet tre prosent oppslutning. De andre kandidatene holder seg på det samme nivået.

Meningsmålingen gjøres over tre kvelder, der resultatene fra den første kvelden fjernes så snart en ny måling er tatt. Dette siste resultatet er hentet inn blant 601 stemmeberettigede fra fredag til søndag. Natt til onsdag blir den siste meningsmålingen før valget publisert.

Ubestemmelige velgere

Og Kerry tar ingen seier på forskudd.

- Nei vi har fortsatt mye igjen å gjøre, også her i New Hampshire, sier Kerry til NTB etter å ha skrevet autografer i nærmere en time etter valgmøtet i byen Nashua.

New Hampshire-velgerne er beryktet for å bestemme seg i siste liten. 13 prosent av velgerne der har ennå ikke bestemt seg, ifølge meningsmålingen. New Hampshire er Kerrys nabostat, han representerer Massachusetts i Senatet.

Og man kan lett lures av jubelen. Ikke alle i gymsalen på Nashua High School er overbeviste tilhengere. Velger John Steminski har med seg bøkene til både Kerry og hans senatskollega John Edwards.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg liker dem begge veldig godt. Kanskje snakker Edwards mest til meg, men jeg har en følelse av at Kerry har bedre sjanse til å slå Bush. Og det blir trolig avgjørende for meg, sier John Steminski som NTB har snakket med i gymsalen på Nashua High School.

- Kjøret har startet

Kerry ledet tidligere med 31 prosent oppslutning, men nå har denne ledelsen gått ned til 28 prosent. John Edwards har hoppet tre prosentpoeng opp og kjemper med Wesley Clark i racet om tredjeplassen. Joseph Lieberman holder seg på 9 prosent.

- Det er ikke noe spørsmål om at kjøret er begynt, det er blitt tettere, sier meningsmålingsansvarlig John Zogby til Reuters.

- Dean stoppet blødningen i midten av uka og har sakte vunnet tilbake støttet han mistet, fortsetter han.

Og selv om Dean bygger seg opp igjen er det fortsatt stor skepsis i New Hampshire. Nesten halvparten av velgerne tror fortsatt det er usannsynlig at han kan slå Bush i presidentvalget.

<B>TAR IGJEN:</B> Howard Dean gjør det bra på meningsmålingene.
FÅR RÅD:</B> Kerry i samtale med senator Ted Kennedy.