Kerrys utfordring

Dette må han gjøre for å vinne valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Kerry må skaffe seg et forsprang på 10 prosentpoeng til George W. Bush i løpet av landsmøteuka, mener CNNs politiske ekspert og mange med ham. Fortsatt ligger de to kandidatene helt likt. Når meningsmålingene brytes ned på delstater og valgmannsstemmer fordeles, er president Bush ørlite foran senatoren fra Massachusetts.

Men andre regnestykker taler for at Kerry ligger godt an. Valgene etter annen verdenskrig viser at en sittende president må ha tosifret forsprang på disse tider for å vinne, sier Kerrys gallupsjef Mark Mellman.

Grunner til at dette er Kerrys skjebneuke:

 • Amerikanerne kjenner ham ikke - landsmøtet i Boston er hans ene anledning til å bli viden kjent og likt før det er for sent.
 • Når republikanerne holder et like velsmurt landsmøte i New York i månedsskiftet august/september, kommer nemlig Bush til å knappe innpå Kerrys forsprang. Er det for lite i starten, har han tapt.

  Det avgjørende øyeblikket blir torsdag når Kerry holder hovedtalen. Her blir det vietnamveteraner og døtre galore. Mer spennende: Hvor tøff utenrikspolitikk signaliserer han? Velgerne stoler mer på Bush i krigen mot terror, og Kerry vil kanskje markere at han ikke er Kofi Annans pusekatt.

  Sjekk disse:
  CNN fra landsmøtet her
  Demokratene
  Republikanerne
  Lesestoff:
  Slik skal rike liberalere kjøpe seg et annet Amerika (New York Times)
  Må bli kvitt elite-stempel (Daily Telegraph)
  Al-Jazeeras landsmøteopplegg (LA Times)
BLØT? Kerry ladet opp til landsmøtet med kiting i Nantucket. Fine bilder ble det også.