Kerrys utfordring

Dette må han gjøre for å vinne valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John Kerry må skaffe seg et forsprang på 10 prosentpoeng til George W. Bush i løpet av landsmøteuka, mener CNNs politiske ekspert og mange med ham. Fortsatt ligger de to kandidatene helt likt. Når meningsmålingene brytes ned på delstater og valgmannsstemmer fordeles, er president Bush ørlite foran senatoren fra Massachusetts.

Men andre regnestykker taler for at Kerry ligger godt an. Valgene etter annen verdenskrig viser at en sittende president må ha tosifret forsprang på disse tider for å vinne, sier Kerrys gallupsjef Mark Mellman.

Grunner til at dette er Kerrys skjebneuke:

Amerikanerne kjenner ham ikke - landsmøtet i Boston er hans ene anledning til å bli viden kjent og likt før det er for sent. Når republikanerne holder et like velsmurt landsmøte i New York i månedsskiftet august/september, kommer nemlig Bush til å knappe innpå Kerrys forsprang. Er det for lite i starten, har han tapt.

Det avgjørende øyeblikket blir torsdag når Kerry holder hovedtalen. Her blir det vietnamveteraner og døtre galore. Mer spennende: Hvor tøff utenrikspolitikk signaliserer han? Velgerne stoler mer på Bush i krigen mot terror, og Kerry vil kanskje markere at han ikke er Kofi Annans pusekatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer