Kerrys vakre tikkende bombe

Teresa Heinz Kerry er rik, har temperament så det holder og en giftig replikk. Kona til presidentkandidat John F. Kerry kan bli en eksplosiv del av mannens valgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): - Hun får Howard Dean til å virke som en barnetime-onkel på valium, skriver The New York Post. Den sterkt Bush-vennlige avisa har stor tillit til at Kerrys kone skal bli den neste som tilfører en demokratisk kampanje et banesår. Raseri og sinne er blitt et tema etter at Dean holdt sin «I have a scream»-tale etter tapet i Iowa. I kjølvannet av den tidligere guvernørens rop og skrik fra scenen i Des Moines konkurrerer kandidatene i avbalansert likevekt.

TERESA HEINZ KERRY er ikke kjent for slike øvelser. Den 65 år gamle kona til John F. Kerry er kjent for å bli rasende og for å si tingene rett ut, og vel så det. I tillegg er hun styrtrik og sjenerøs overfor veldedige formål, vakker, velkledd og språkmektig. Kerrys politiske motstandere håper at dette skal krasjlande inn i stuene i middle-America.

Fru Kerry har bare hatt sin manns etternavn i noen måneder. Hun gikk motvillig med på å legge det til da mannens presidentkandidatur tok form. Til bladet Elle sa hun i fjor sommer:

- De kaller meg fru Kerry, fordi det er naturlig for dem. Jeg ber dem ikke holde kjeft, jeg gir blanke faen, vet du.

I det samme intervjuet sier Teresa Heinz Kerry at hun ville ha slått inn hodet på senator Kerry dersom han ikke hadde fridd til henne.

DE TO GIFTET SEG I 1995. Hun var enke etter ketchupmilliardæren og senatoren John Heinz som ble drept i en flyulykke i 1991. Med ham har hun tre voksne sønner. John F. Kerry var fraskilt med to døtre.

I intervjuer forteller fru Kerry gjerne om det lykkelige ekteskapet med Heinz og refererer ofte til ham som «min ektemann». Samtidig kan hun gjøre narr av sin nåværende ektemann for å være kjedelig og tørr.

Dette har vakt oppsikt i det relativt konforme politiske miljøet i Washington D.C., og Teresa Heinz Kerry har til dels fått en rolle som beryktet.

Hun og mannen hadde en feide i all offentlighet i 2002, hvor hun i et intervju med The Washington Post avviste hans påstand om at han aldri hadde ettervirkninger av krigen i Vietnam.

- Han skriker i panikkangst om natta, heldigvis er jeg ikke blitt slått ennå, sa hun.

HENNES FØDENAVN er Maria Teresa Thierstein Simoes-Ferreira. Hun er født i Mosambik, hvor hennes far var en velstående lege. I Sveits traff hun John Heinz og giftet seg med ham. I Washington har hun vært svært aktiv i forskjellige stiftelser, miljøvern og i veldedig arbeid. Hennes venner kaller henne St. Teresa.

Under valgkampene i Iowa og i New Hampshire sto Teresa Heinz Kerry lydig ved sin manns side. Hun sukket ikke over kjedelige møter en eneste gang. Han på sin side viser henne fram som en framtidig vertinne i det Det hvite hus.

- Vil ikke hun bli en fantastisk presidentfrue? sa han på scenen i Nashua i forrige uke.

Mannens politiske motstandere venter seg noe annet. The New York Post konkluderer slik: «Når hun synes mannen er kjedelig, vil ikke velgerne også synes det?»

RETT FRA LEVRA: George W. Bushs valgkampstrateger sikter nå kanonene inn på Teresa Heinz Kerry, kona til den demokratiske kandidaten John F. Kerry. Hun er kjent for svært direkte tale og et voldsomt temperament.