Kerstin Fritzl (19) våknet fra koma

Nå er hun gjenforent med familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var alvorlig syke Kerstin Fritzl (19) som førte til at den incest-tragedien i Østerrike ble avslørt for rundt sju uker siden.

Nå har den unge jenta våknet fra kunstig koma, og hun skal være overført fra sykehuset i Amstetten til den psykiatriske klinikken der bestemora, mora og søsknene har hatt tilholdssted den siste tida, melder ORF.

Den østerriske statskanalen skriver at det først dreide seg om rykter, men at det i løpet av gårsdagen ble klart at Kerstin virkelig har kommet til hektene igjen. 

Nå har hun for første gang fått møte sin bestemor Rosemarie, samt blitt gjenforent med sine søsken som ble hentet ut av kjelleren kort tid etter de ble født.

Alvorlig syk

19-åringen ble alvorlig syk i slutten av april i år, noe som førte til at faren Josef Fritzl slapp henne ut av fangehullet i kjelleren. Det viste seg at Kerstin har en sjelden hjertelidelse og sykehuset oppfordret moren til å melde seg - dette ble slutten på livet i fangehullet for både Kerstin, hennes to søsken og moren Elisabeth.

Etter kort tid tilstod Josef Fritzl at han har holdt datteren fanget i kjelleren i 24 år og at han skal ha voldtatt henne gjentatte ganger. Det resulterte i sju barn, hvorav et døde. Bare tre av barna vokste opp i kjelleren.

Verken sykehuset i Amstetten eller den psykiatriske klinikken i Mauer vil kommentere opplysningene om Kerstin til ORF.

SÅ ALDRI DAGSLYS: Her holdt Josef Fritzl Elisabeth (42) og de tre barna fanget. Kjelleren er uten vinduer og barna forholdt seg til verden utenfor kun gjennom tv. Foto: POLITIET
SÅ ALDRI DAGSLYS: Her holdt Josef Fritzl Elisabeth (42) og de tre barna fanget. Kjelleren er uten vinduer og barna forholdt seg til verden utenfor kun gjennom tv. Foto: POLITIET Vis mer

Les også: Her holdt han datteren fanget i 24 år

Skal forklare seg

Til nå har 100 vitner i saken vært avhørt av østerriksk politi, Elisabeth selv må i ilden i løpet av de to første ukene i juli.  Politiet har lovet henne at hun aldri trenger å møte faren igjen, men ifølge loven har Josef Fritzl rett til å følge avhørene av henne fra et naborom.

Retten kommer imidlertid til å legge stor vekt på at Elisabeth aldri skal være nødt til å bli konfrontert med mannen som holdt henne fanget i en kjeller i 24 år. Hun skal heller ikke tvinges til å høre reaksjonene hans på det hun sier - ikke engang stemmen hans.