Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mazyar Keshvari

Keshvari dømt til sju måneders fengsel

Det opplyser hans advokat til Dagbladet. Tilstår reiseregningsjuks for 450 000 kroner.

TILSTO: Mazyar Keshvari. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TILSTO: Mazyar Keshvari. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er i en tilståelsessak dømt til sju måneder i fengsel.

- Keshvari har fått en streng, men rettferdig dom på sju måneder. Retten la seg to måneder over det jeg mente var riktig, men tok klar avstand fra statsadvokatens argumentasjon om at utgangspunktet for straffen burde være to år, skriver Keshvaris advokat, John Christian Elden i advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

- Keshvari vil ha saken asluttet og komme seg videre, så han håper dette er endelig punktum, skriver Elden.

Keshvari ønsker ikke å kommentere dommen overfor Dagbladet, men hans advokat kommenterer følgende:

- Keshvari er sterkt preget av den alvorlige og strenge dommen han har fått. Og det er som han sa i retten: dette er den mørkeste, tyngste og mest skambelagte tiden i hans liv. Så dommen går sterkt inn på ham, samtidig som han ønsker å gjøre opp for seg, skriver Elden.

Mazyar Keshavri var siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450 000 kroner i reiserefusjon.

Keshvari erklærte seg skyldig etter siktelsen i Nedre Romerike tingrett og ga en uforbeholden tilståelse.

- Dette er en av de mest skambelagte dagene i mitt liv, men det er viktig for meg å gjøre opp for meg, sa Keshvari i retten.

LIK LINJE: Keshvaris advokat John Christian Elden mener likhetsprinsippet gjelder også i denne saken, og at Keshvari må dømmes på samme måte som alle andre. Reporter: Sindre Granly Meldalen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

I løpet av tilståelsessaken hevet påtalemyndigheten påstand om straff fra fem måneder til ett og et halvt år for Keshvari.

- Det er svært lite rettspraksis å vise til for stortingsrepresentanter og folkevalgte som begår slike handlinger, uttalte aktor, politiadvokat Susie Bergstrand, i sin innledning under saken.

Keshvaris advokat, John Christian Elden, kalte påstanden «hinsides». Rett i forkant av saken avslørte Keshvari at han meldte seg ut av FrP.

I etterkant av domsavsigelsen har Stortingets presidentskap bestemt at de ikke vil gi Keshvari godtgjørelse mens han soner dommen.

- Keshvari vil ikke få godtgjørelse under soning. Det har presidentskapet besluttet denne uken, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til NTB.

Hun kaller saken svært alvorlig og spesiell, og sier at Stortinget ikke har hatt slike saker før.

- Vi tar dommen til etterretning. Videre avventer vi nå at dommen skal bli rettskraftig. Dette er en alvorlig sak, og det var Stortinget som gikk til anmeldelse av Keshvari i fjor høst, sier Trøen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media