Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Keshvari er ilagt besøksforbud

Han kan ikke oppsøke fornærmede i saken på noen som helst måte, bekrefter politiinspektør Hilde Bøch Høyer.

SIKTET: Frp bekrefter at stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er siktet av politiet. Politiinspektør Hilde Bøch Høyer ved Øst politidistrikt har overtatt ansvaret i saken, og forteller at den siktede er ilagt et besøksforbud. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det kjent at stortingspolitiker Mazyar Keshvari (Frp) ble pågrepet av politiet i helga, siktet for grove trusler.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med annen informasjon enn alder og kjønn på siktede, men parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, har bekreftet at det er Keshvari som er siktet i saken.

Trussel med våpen

Politiinspektør Hilde Bøch Høyer ved Øst politidistrikt har overtatt ansvaret i saken.

- Vi har en siktet for en grov trussel med våpen. Etterforskningen vil fortsette utover og det vil tas ytterligere vitneavhør, sier hun.

Bøch Høyer ønsker ikke å kommentere innholdet i trusselen ytterligere, og heller ikke hva slags våpen som skal ha blitt brukt.

- Det er en del av etterforskningen, om det har vært våpenbruk og eventuelt da hvilke.

Det var VG som først omtalte saken. Ifølge avisa skal fornærmede ha opplevd «det som at Keshvari bedrev en form for «russisk rulett» med et håndvåpen.»

SIKTET: Frp bekrefter at stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er siktet av politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
SIKTET: Frp bekrefter at stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er siktet av politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer

Besøksforbud

Politiinspektøren forteller til Dagbladet at den siktede i saken har blitt ilagt besøksforbud.

- Det er ilagt et besøksforbud mot fornærmede. Han kan ikke oppsøke fornærmede på noen som helst måte, sier Høyer.

Bøch Høyer forteller videre at det er en tilknytning mellom fornærmede og siktede.

- Det er ikke en tilfeldig person, sier hun.

Det skal ha blitt gjort beslag av våpen i Keshvaris bolig, ifølge VG. Bøch Høyer bekrefter at politiet ha ransaket og sikret eventuelle spor på en adresse. Hun vil ikke kommentere hva slags beslag politiet har gjort.

- Vi har gjort beslag, og de beslagene vil bli undersøkt.

Ikke varetektsfengslet

Politikeren ble pågrepet i helgen, og han ble holdt i politiarrest fram til søndag kveld. Bøch Høyer forklarer at det er strenge vilkår for å varetektsfengsle en person.

- Det må være blant annet gjentagelsesfare, bevisforspillelsesfare, unndragelsesfare eller annet, og det har vi vurdert at det ikke er i saken her.

De neste stegene i saken blir ifølge politiinspektøren å gjennomføre nødvendige avhør og se om det er ytterligere etterforskning som er påkrevd.

- Er det vitner i saken?

- Det vil bli tatt vitneavhør. Alle personer som kan opplyse om forhold før, etter eller under hendelsen, eller som har andre opplysninger vil ha status som vitner. Det vil være naturlig å ta et slikt avhør.

POLITIINSPEKTØR: Hilde Bøch Høyer. Foto: Øistein N. Monsen / Dagbladet
POLITIINSPEKTØR: Hilde Bøch Høyer. Foto: Øistein N. Monsen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!