BEKLAGER: Mazyar Keshvari er tilbake på Stortinget og beklager på det dypeste. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
BEKLAGER: Mazyar Keshvari er tilbake på Stortinget og beklager på det dypeste. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

Keshvari er tilbake på Stortinget: - Det smerter meg stort

- Dessverre lot jeg som et resultat av en rekke personlige tragedier og store utfordringer i livet ting gå altfor langt uten å ta tak i dem, sier Frp-toppen om skandalen.

Bedragerisiktede Mazyar Keshvari kommer ikke lenger til å sitte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Samtidig stilles hans forhold til Frp «i bero», bekrefter parlamentarisk leder Hans Andreas Limi (Frp) tirsdag formiddag.

Keshvari beklager i dag situasjonen han har satt partiet etter det ble kjent at han har fått store summer utbetalt som følge av feilaktige reiseregninger.

- Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, skriver Keshvari i en SMS til Dagbladet.

Han er i dag tilbake fra sykmelding og møter på Stortinget som vanlig.

- Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått verdig, legger han til.

- En rekke personlige tragedier

Keshvari har tidligere erkjent, beklaget og forklart at han vil tilbakebetale pengene han uriktig fikk utbetalt av Stortinget som følge av feilaktige reiseregninger.

Stortingsrepresentanten fra Oslo har vært sykmeldt siden 9. oktober.

Frp-profilen sier han har« hatt en vanskelig livssituasjon over mange år».

- Dessverre lot jeg som et resultat av en rekke personlige tragedier og store utfordringer i livet ting gå altfor langt uten å ta tak i dem. Dette er på ingen måte noen unnskyldning for de feil jeg har begått, men en forklaring på hvordan det kunne gå så galt som det har, forteller han i tekstmeldingen.

Hans Andreas Limi forklarer at Keshvari ikke får delta på noen møter eller aktiviteter i Frp så lenge etterforskninga pågår.

- Han har jo ingen tillitsverv i partiet, og så lenge han er under etterforskning er han i realiteten permitert fra alle funksjoner i partiet. Mazyar er medlem av stortingsgruppa vår, men han holder seg bort fra alle møter og aktiviteter i gruppa regi, sier Limi til Dagbladet.

Refser spekulasjoner

Keshvari ønsker nå å gjenoppbygge tilliten fra folket og fra sine kolleger i Frp.

Keshvari sier han over tid har reagert på spekulasjoner om rundt bakgrunnen sykemeldingen.

- Jeg ble sykemeldt som et resultat av at jeg sto midt i en annen livskrise der jeg og min samboer blant annet hadde mistet et ufødt barn når denne saken ble kjent og kom på toppen av de utfordringene vi slet med. Jeg reagerer derfor veldig på de mange spekulasjoner og mistenkeliggjøringen av min sykemelding som kom før denne saken, skriver Frp-toppen til Dagbladet.

Frp-profil Mazyar Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290 000 kroner.

Avisa kan dokumentere at stortingsrepresentanten har vært i Oslo samtidig som det er levert krav på 36 000 kroner. Keshvari har selv beklaget at han har levert inn feilaktige reiseregninger og er nå sykmeldt. Han har siden valget i fjor møtt på Stortinget som vara for finansminister Siv Jensen, og er leder for Oslo Frp.

- Skamfull og nervøs

Som følge av saken startet Stortinget en større gjennomgang av hele det tillitsbaserte systemet for rapportering av utgifter på reise.

Keshvari sier han er nervøs framfor første dag tilbake blant partifeller på Stortinget. Mens han i dag gjenopptar pliktene som stortingsrepresentant, etterforsker politiet ham for bedrageri av offentlige midler.

- Jeg skal fra tirsdag tilbake igjen som stortingsrepresentant og ser frem til å møte mine kollegaer igjen, selv om jeg ikke vil legge skjul på at jeg er veldig nervøs, skamfull og gruer meg til mye av det som møter meg. Jeg kommer ikke til å gå noe nærmere inn på forhold som angår denne saken av hensyn og respekt for politietterforskningen. Jeg samarbeider fullt ut med politiet, slik politiet selv har bekreftet, og vil bidra med mitt ytterste for å oppklare det gale jeg har gjort og gjøre opp for meg uansett utfall av etterforskningen.