Keshvari (Frp) trekker seg fra 17. mai-komitéen

Føler seg overkjørt av Oslo-ordfører Fabian Stang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bystyrerepresentant Mazyar Keshvari (Frp) trekker seg fra 17.mai-komitéen i Oslo etter at ordfører Fabian Stang i dag overrasket alle ved å tillate alle type flagg i barnetoget på 17. mai.

- Det er en stor jobb å arrangere 17.mai-feiringen i Oslo. Når Fabian Stang nå står fram som den store helten, synes jeg han kan ta over resten av arbeidet med dagen selv, sier Keshvari til Dagbladet.no.

Han mener komitéen har gjort så godt den kan, men at ordføreren nå får medlemmene til å stå fram som intolerante.  

Ikke varslet

Det var i dagens utgave av Dagsavisen at Stang forteller at han overkjører komitéens beslutning om å bare tillate norske flagg i barnetoget.

- Fra bystyrets side oppfordrer vi til å føre det norske flagget, men det er ikke noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land, sier Stang til avisa.

Flere medier har slått saken opp i morgentimene i dag. Khesvari visste ikke noe om beslutningen før han leste om Stangs uttalelser på Dagbladet.no.

- Vi er ikke blitt varslet. Jeg synes Stang opptrer veldig uryddig og han viser mangel på respekt for den jobben vi har gjort.

VIL HA NORSKE FLAGG:- Jeg har overhodet ikke noe behov for å ha med meg det iranske flagget på 17.mai, sier Frp-representanten Mazyar Keshvari som opprinnelig kommer fra Iran. Foto: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET
VIL HA NORSKE FLAGG:- Jeg har overhodet ikke noe behov for å ha med meg det iranske flagget på 17.mai, sier Frp-representanten Mazyar Keshvari som opprinnelig kommer fra Iran. Foto: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET Vis mer

Ingen forståelse

- Hva er grunnen til at 17.mai-komitéen bare vil ha norske flagg i barnetoget?

- Det er bare en dag i året vi feirer Norge som nasjon. På nasjonaldagen mener vi det er riktig å bare feire med norske flagg, de øvrige 364 dagene i året kan folk gå med de flaggene de vil, sier Khesvari. 

Frp-representanten er opprinnelig fra Iran, men han har ingen forståelse for de som ønsker å ta med seg flagg fra sine tidligere hjemland.

- Jeg har overhodet ikke noe behov for å ha med meg det iranske flagget på 17.mai. Hvorfor skulle jeg hatt det?

Ikke bare Stang

Fabian Stang er ikke alene om å ønske seg et mangfold av flagg på nasjonaldagen.

- Det som skjedde i går var at forretningsutvalget, der Frp også er medlem, presiserte at vi oppfordrer til å bruke norske flagg på 17. mai, men at det ikke er forbudt med andre flagg heller, sier han til Dagbladet.no.

Keshvari (Frp) trekker seg fra 17. mai-komitéen

Ytringsfriheten står sterkt i Norge og utvalget ønsket å få fram at bystyret ikke har lagt seg på noen forbudslinje.

-
Hele 17.mai-feiringen bygger jo på ytringsfriheten, sier Oslo-ordføreren.

- Hvorfor tror du denne saken har skapt så stort engasjement blant folk?

- Flagg og nasjonalitet vekker sterke følelser.