SIKTET: Frp-politikeren Mazyar Keshvari ble i helga pågrepet og siktet for grove trusler. Video: Marie Røssland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Frp-leder Siv Jensen:

- Keshvari må selv stå til ansvar

Partileder Siv Jensen om den trusselsiktede Frp-representanten.

Jensen slår fast overfor Dagbladet at siktelsene mot Keshvari (37) er alvorlige og at politiet nå må få gjøre jobben sin.

Stortingsrepresentanten fra Oslo ble i helgen siktet for grove trusler med våpen, men erkjenner selv ikke straffskyld etter siktelsen.

- Han må stå til ansvar for det han eventuelt har gjort. Da er det viktig at politiet får gjort jobben sin, sier lederen av «lov og orden-partiet» Fremskrittspartiet.

Forlegenhet

Keshvari er allerede under etterforskning av Oslo politidistrikt for bedrageri, etter Aftenpostens avsløringer om at han har levert uriktige reiseregninger.

Saken kommer på toppen av en rekke andre skandalepregede saker som har overskygget norsk politikk det siste året.

Jensen merker slitasjen:

- Mange av mine kolleger opplever disse hendelsene veldig ubehagelig. De blir satt i forlegenhet og skulle gjerne vært dette foruten, sier Jensen til Dagbladet.

Hun deler stortingspresident Tone W. Trøens bekymring om at skandaler i fleng rammer Stortingets omdømme.

- Jeg er enig med stortingspresidenten i det. Men selv om det har vært en del enkeltsaker, er norsk politikk i sitt vesen en ordentlig arbeidsplass med hardtarbeidende politikere alle partier. Det må vi ikke miste av syne, selv om det er enkelthendelser som jeg tror alle partier gjerne skulle vært foruten, sier Jensen.

Mange reagerer

Jensens partikollega og visepresident på Stortinget, Morten Wold, mener at det bør bli enklere for stortingsrepresentanter å bli fritatt hvis en sak blir så belastende at vedkommende opplever å ha mistet tillit.

- Jeg har registrert at han har tatt til orde for en debatt om det. Dette er ikke noe regjeringen blander seg bort i. Men debatten er viktig å ta. Jeg tror mange reagerer på at det skal være så vanskelig å kunne bli fritatt, gitt at situasjonen skulle tilsi det.

På spørsmål om hvorfor Frp er overrepresentert på skandalestatistikken, sier partilederen:

- Hver sak, enten det er i Fremskrittspartiet eller andre partier, er saker vi skulle vært foruten. Det er opp til hver enkelt å oppføre seg ordentlig og følge norsk lov, og det gjør de aller fleste. Frp er et lov og orden-parti, og vi jobber hver dag for å utrette forskjeller i det norske samfunnet. Det er det viktig å holde fast ved, når folk gjør ting de ikke burde gjøre.

Må stå til ansvar

Jensen sier at Frp har fulgt opp Keshvari siden reiseregning-saken sprakk i fjor høst.

- Samtidig må jeg understreke at han må stå til ansvar for det han eventuelt har gjort. Politiet må komme til bunns i denne saken, og han kan ikke fraskrive seg ansvaret for det han eventuelt har gjort.