Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Keshvari melder seg ut av Frp

Den bedrageritiltalte Frp-toppen ferdig i partiet etter nesten 20 år med tillitsverv.

BEDRAGERISAKEN: Bedragerisaken mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) avvikles fredag. Han har erkjent forholdet, og saken går som en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett. Reportere: Nicolai Delebekk og Sindre Meldalen / Dagbladet Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Mazyar Keshvari (38) melder seg ut av Frp. Det melder han selv i en pressemelding bare minuttet før rettssaken der han står tiltalt for grovt bedrageri var berammet i Nedre Romerike tingrett.

Han grunngir utmeldingen med at han ønsker å ta fullt ut ansvar og konsekvensene av sine gale handlinger i reiseregningsaken.

-Jeg har hele veien vært opptatt av å erkjenne det gale jeg har gjort, rydde opp og ta konsekvensene. Det er derfor jeg melder meg ut av FrP slik at det jeg har gjort ikke kan på noen som helst måte hefte ved partiet jeg har brukt hele mitt voksne liv på.

- Tar konsekvensen

I pressemeldingen gjentar Keshvari sin unnskyldning for å ha jukset med reiseregninger.

- Dessverre kan jeg ikke gjøre det gale jeg har gjort ugjort, uansett hvor inderlig jeg skulle ønske det. Det jeg derimot kan gjøre er det jeg har gjort fra første stund i denne saken, nemlig å erkjenne de feil jeg har begått, bidra til å oppklare omfanget og tilbakebetale det jeg urettmessig har fått utbetalt. Og ikke minst ta fullt ut konsekvensene ved både å trekke meg fra samtlige verv, og melde meg ut av partiet.

KESHVARI-SAKEN: Susie Bergstrand er politiadvokat i Keshvari-saken. Reporter: Sindre Granly Meldalen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Ber om unnskyldning

Keshvari, som har hatt tillitsverv og vært folkevalgt siden han var 20 år gammel, takker for åra han har hatt i partiet. Han har også vært byrådssekretær og bystyremedlem i Oslo i to perioder.

Keshvari møter i dag i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450 000 kroner i reiserefusjon.

TREKKER SEG: Mazyar Keshvari trekker seg etter nesten 20 år med tillitsverv i FpU og Frp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TREKKER SEG: Mazyar Keshvari trekker seg etter nesten 20 år med tillitsverv i FpU og Frp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil igjen be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste. Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått verdig, sier Keshvari.

- Bunnløs fortvilelse

Keshvari har erkjent disse forholdene og betalt tilbake pengene til Stortinget.

Jeg håper jeg har klart å bidra med noe positivt i politikken og utgjort en positiv forskjell for samfunnet. Og håper at alt det gode ikke blir glemt og overskygget av det gale jeg har gjort i bunnløs fortvilelse. Jeg vil også takke for den omsorg, varme og støtte mange har vist meg i den krisen jeg har stått i.

LIK LINJE: Keshvaris advokat John Christian Elden mener likhetsprinsippet gjelder også i denne saken, og at Keshvari må dømmes på samme måte som alle andre. Reporter: Sindre Granly Meldalen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Tiltalt

Rettsbehandlingen går som en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett i dag.

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om 18 måneders fengsel, halvannet år, for Keshvari, som har vært sykemeldt siden han ble pågrepet hjemme i Rælingen i Akershus i februar.Han ble da siktet for grove trusler, og i forbindelse med pågripelsen gjorde politiet beslag av flere våpen.

Keshvari er fortsatt siktet i denne saken.De fiktive reiseregningene for 450 000 kroner stammer fra perioden 2014-2018.

Saken startet ved at Aftenposten ba om innsyn i stortingspolitikernes reiseregninger, og at de kunne avdekke at Keshvari hadde ført regninger for reiser som aldri hadde funnet sted.

Som Dagbladet tidligere har omtalt hadde politiet i utgangspunktet et lavere forslag i sin innstilling, men denne ble justert opp etter at saken hadde vært til behandling hos Oslo statsadvokatembet.

Keshvari representeres i retten av advokat John Christian Elden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media