FERDIG SOM LEDER I OSLO FRP: Mazyar Keshvari skal ha varslet Oslo Frp om at han ikke tar gjenvalg som leder i lokallaget, ifølge Frps parlamentariske leder. FOTO: ÃÅrn E. Borgen / AFTENPOSTEN
FERDIG SOM LEDER I OSLO FRP: Mazyar Keshvari skal ha varslet Oslo Frp om at han ikke tar gjenvalg som leder i lokallaget, ifølge Frps parlamentariske leder. FOTO: ÃÅrn E. Borgen / AFTENPOSTENVis mer

Keshvari trekker seg som leder for Oslo Frp

Det opplyser parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi.

Frp-topp Mazyar Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290 000 kroner.

Keshvari har selv beklaget at han har levert inn feilaktige reiseregninger og er sykmeldt. Ifølge hans advokat jobbes det nå iherdig med å få klarhet i hvor mye penger Keshvari skylder Stortinget.

Torsdag ettermiddag blir det klart at Keshvari trekker seg som leder for Oslo Frp. Internt i partiet skal det over tid ha vært kjent at Keshvari ikke ønsket gjenvalg som leder i Oslo Frp.

- Det er helt uavhengig av saken om reiseregninger at Keshvari har varslet Oslo Frp om at han ikke tar gjenvalg som leder, sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, til Dagbladet.

Møte i Oslo Frp fredag

Keshvari har siden valget i fjor møtt på Stortinget som vara for finansminister Siv Jensen. I dag er Carl I. Hagen vara for Keshvari på Stortinget. Hans eneste verv i Frp er som leder av Oslo Frp. Dagbladet får bekreftet at Keshvaris situasjon også vil bli drøftet på et møte i Oslo Frp fredag.

- Oslo Frps arbeidsutvalg skal ha et møte i løpet av morgendagen. Da kommer situasjonen rundt Mazyar til å bli tatt opp, skriver Johan Nicolai Hertzberg i en SMS til Dagbladet.

Hertzberg er organisatorisk nestleder i Oslo Frp.

- For møtet i morgen så kommer vi til å gå gjennom alle forholdene rundt Mazyar. Hva konklusjonen blir er for tidlig å si. Arbeidsutvalget kommer til å bli enige i fellesskap om hva som er den beste måten å håndtere den situasjonen vi nå er oppe i, skriver Hertzberg.

Politiet følger med

Limi sier han ikke har noen grunn til å tro at Keshvari-saken er noe annet enn et isolert enkelttilfelle i Frp, men viser til at det er Stortinget som holder i saken. Keshvari sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Frp har ikke vurdert om Keshvari skal flyttes fra komiteen.

Seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt opplyste torsdag at politiet vil bli orientert etter at Stortinget har gått gjennom noe av materialet knyttet til saken.

- Da vil vi se om det er grunnlag for å begynne en etterforskning på materialet de nå går gjennom. Det håper de å få klarhet i i løpet av dagen i dag eller morgendagen, sa Skjold til VG torsdag.