Keshvari tror Frp-grasrota aksepterer asylbarn-liberalisering

Innvandringspolitisk talsmann, Mazyar Keshvari, mener enigheten med KrF og Venstre er «helt greit» fra Frp's ståsted.

FRYKTER IKKE FRP-GRASROTA: Den ferske enigheten om asylbarna mellom regjeringen og Venstre og KrF vil etter all sannsynlighet medfører at flere lengeværende asylbarn og deres familier får opphold i Norge. Det aksepterer nok Frp-grasrota, tror innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FRYKTER IKKE FRP-GRASROTA: Den ferske enigheten om asylbarna mellom regjeringen og Venstre og KrF vil etter all sannsynlighet medfører at flere lengeværende asylbarn og deres familier får opphold i Norge. Det aksepterer nok Frp-grasrota, tror innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han vokter seg vel for å kalle den ferske enigheten mellom regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF for en «liberalisering», men velger seg heller ordet «løsning».

- Liberalisering og liberalisering - jeg vil heller kalle det en løsning, og en opprydning i det rødgrønne regelverket.

- Men joda, flere kan få opphold som følge av dette, men det vet vi ikke ennå, og vi vet ikke antallet, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp, Mazyar Keshvari.

Redd Barna og Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) skryter i dag Venstre og KrF opp i skyene for å ha presset justisminister Anders Anundsen (Frp) til en liberalisering av regelverket rundt lengeværende asylbarn.

- Forskriften det nå er enighet om er veldig god og vesentlig bedre enn den som har vært ute på høring. Formuleringene innebærer en reell liberalisering av regelverket når det gjelder mindreårige asylsøkere som har vært lenge i Norge, sier Noas-ådgiver Jon Ole Martinsen til NTB.

- Helt greit for Frp Keshvari avviser at KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande klarte å presse Anundsen lenger enn han var villig til å gå i å slippe opp overfor asylbarna med lange Norges-opphold, og sier at han ikke «ser noen endringer» i den nye avtalen som ikke var signalisert i den særskilte asylavtalen som er en del av samarbeidsavtalen som partene ble enige om i Nydalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer