Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Keshvaris reiseregninger:

Keshvaris advokat: - Vi skal finne summen han skylder innen kort tid

Frp-toppens advokat kan ikke gi noen forklaring på hvorfor Keshvari har fått utbetalt utlegg for reiser han aldri var på.

SYKMELDT: Mazyar Keshvari er sykmeldt. Hans advokat, Arve Lønnum, sier Frp-toppen legger alle kortene på bordet for å finne ut hvor mye penger han skylder Stortinget i feilaktig utbetalte reiseregninger.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SYKMELDT: Mazyar Keshvari er sykmeldt. Hans advokat, Arve Lønnum, sier Frp-toppen legger alle kortene på bordet for å finne ut hvor mye penger han skylder Stortinget i feilaktig utbetalte reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-profil Mazyar Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290 000 kroner.

Avisa kan dokumentere at stortingsrepresentanten har vært i Oslo samtidig som det er levert krav på 36 000 kroner. Keshvari har selv beklaget at han har levert inn feilaktige reiseregninger og er nå sykmeldt. Han har siden valget i fjor møtt på Stortinget som vara for finansminister Siv Jensen, og er leder for Oslo Frp.

Keshvaris advokat, Arve Lønnum, sier Keshvari og han jobber for å finne ut hvor mye penger Frp-eren skylder Stortinget.

- Og vi vil finne det tallet innen kort tid. Det burde ikke bli spesielt krevende. Mazyar er ivrig etter å gjøre opp for seg. Utfordringen nå er like mye å sørge for at Keshvari ikke betaler tilbake for mye penger, så ivrig som han er etter å få saken ut av verden, sier Lønnum til Dagbladet.

- Ingen forklaring

Han kan ikke svare på hvor langt tilbake i tid Keshvari har levert inn reiseregninger med feil. Det er foreløpig uvisst om politiet kommer til å bruke initiativretten og etterforske saken.

- Forventer dere en politianmeldelse nå?

- Jeg kan ikke se hva i all verden det skal tjene til. Det er ingen straff i loven som er verre enn det presset Keshvari står i nå, sier Lønnum.

- Han har beklaget. Men hva er hans forklaring på at dette har skjedd?

- Han er foreløpig ikke i stand til å gi noen forklaring på dette. Men han ønsker å gjøre opp for seg og legger alle kortene på bordet så vi og Stortinget raskt kan finne tallet han er skyldig.

- Dette er et lovbrudd?

- Det vil jeg ikke kommentere. Keshvari fikk penger han ikke skulle hatt, og er nå bare opptatt av å gjøre opp for seg. Utover det vil jeg mane til forsiktighet med å slå fast lovbrudd, sier advokat Lønnum.

Ikke diskutert verv

Mazyar Keshvari har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Advokat Arve Lønnum opplyser at Keshvari ikke kommer til å gi noen intervjuer i tida som kommer.

Hvilke følger saken vil få for Keshvaris forhold til Fremskrittspartiet er ikke avgjort.

- Vi er også opptatt av å ta vare på Keshvari som kollega. Eventuelle konsekvenser for hans verv i partiet har vi ikke diskutert overhodet, sa parlamentarisk leder Hans Andreas Limi til Dagbladet onsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!