Ketil Moe døde i natt

KØBENHAVN (Dagbladet): Et stort medisinsk team ved Rigshospitalet i København kjempet forgjeves for å redde Ketil Moes liv. Han ble angrepet av dødsbakterier på vei hjem fra helgas New York Marathon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ketil falt bevisstløs om like etter mellomlanding i København onsdag morgen. Legene trodde først at plagene hans bare var smerter etter påkjenningene fra maratonløpet.

I virkeligheten var Ketil blitt hardt angrepet av livsfarlige betahemolytiske streptokokker.

Bakterien førte til blodforgiftning som angrep de fleste indre organer.

Døde ved midnatt

Da Dagbladet i tidligere i går kveld snakket med Ketils far og professor Johan K. Stanghelle ved Sunnaas sykehus, ble hans tilstand beskrevet som meget kritisk.

Like etterpå ble fikk familien den nedslående beskjeden om at Ketil var blitt rammet av hjerneslag.

Like over midnatt meddelte pappa Jan B. Moe: –Vi har mistet Ketil.

Familien samlet

Både pappa Jan, mamma Kirsten og lillesøster Mette (29) satt ved sykesenga da livet ebbet ut for Ketil.

Sannsynligvis hadde påkjenningen fra maratonløpet i kombinasjon med immunsvekkende medisiner medvirket til at dødsbakterien blusset opp.

– Vi var til stede for å hjelpe ham. Vi holdt ham i hånda og fikk lov til å følge det svært imponerende behandlingsapparatet på kloss hold. Alle gjorde sitt ytterste for å redde livet hans. Det var en fortvilet og svært vanskelig situasjon for oss, sa pappa Jan B. Moe til Dagbladet.

Sammen med professor dr. med. Johan K. Stanghelle ved Sunnaas sykehus orienterte de usminket og direkte om tilstanden til Ketil Moe.

Det sto om timer. Ketil ble holdt kunstig i live ved hjelp av tilførsel av blod og plasma. Han lå i respirator og fikk dialysebehandling.

Ketils kropp ble tilført maksimale doser av forskjellige antibiotika, men livet sto ikke til å redde.

MARATON-KJENDISEN: Ketil Moe har levd svært lenge med cystisk fibrose. Her fotografert under en av sine mange løpeturer. Nå er han død.