MED SOLDATER: Dette bildet ble tatt i går, her snakker Kevin Lunsman med filippinske soldater på et militærområde i Zamboanga by, sør på Filippinene. Foto: Scanpix/AP Photo
MED SOLDATER: Dette bildet ble tatt i går, her snakker Kevin Lunsman med filippinske soldater på et militærområde i Zamboanga by, sør på Filippinene. Foto: Scanpix/AP PhotoVis mer

Kevin (14) rømte fra kidnappere på Fillipinene etter fem måneder

Gikk to dager i jungelen uten sko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske tenåringsgutten Kevin Lunsmann var kidnappet og holdt i jungelen på Filippinene i fem måneder, før han rømte, skriver ABC News.

I sommer var Kevin, hans mor og hans søskenbarn på feire på Filippinene. Den 12. juli besøkte de en øy nær Zamboanga by da de tre ble kidnappet og ført med båt til Basilan-området.

Kidnapperne ringte deretter til familien i Virginia i USA og krevde løsepenger.

- Han gikk rundt i jungelen uten sko og uten å vite hvor han var i to dager, da han ble funnet, sa hans far, Heiko Lunsmann,  til ABC News.

- Jeg er så stolt av han, han er en helt. Det har vært fem vanskelige måneder. Jeg er så glad for at han kom seg unna, sa faren.

Kevin har fortalt at han overbeviste fire av de væpnede vaktene om at han skulle bade i en bekk, og da han fikk sjansen bestemte han seg for å løpe.

FAMILIEN: Her er bildet som ble publisert da de tre amerikanerne først ble kidnappet. Fra venstre ser du Gerfa Yeatts Lunsmann og hennes sønn Kevin Lunsmann, som ble kidnappet på Filippinene i sommer. Foto: SCANPIX/REUTERS
FAMILIEN: Her er bildet som ble publisert da de tre amerikanerne først ble kidnappet. Fra venstre ser du Gerfa Yeatts Lunsmann og hennes sønn Kevin Lunsmann, som ble kidnappet på Filippinene i sommer. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Han løp langs en elv ned en fjellside før han ble funnet av noen landsbyboere.

Det lokalet politiet sa til AP at Lunsmann var utslitt, sulten og redd da han ble funnet med skrubbsår på armer og ben.

- Han var redd, så det var en liten jakt før landsbyboerne klarte å overbevise han om at de var vennlige, sa Edwin de Ocampo, fra politiet, til AP.

Heiko Lunsmann skal ha betalt en ukjent sum for å få sønnen og sin kone satt fri for to måneder siden, men bare kona ble satt fri. Søskenbarnet klarte å rømme for rundt en måned siden.

- Vi tror at kidnapperne blir ledet av militante Puruji Indama, fra Abu Sayyaf, en gruppe som er knyttet til al-Qaida. De skal stå bak flere kidnappinger, halshogging og bomber, sa Ricardo Visaya, fra det filippinske militæret, til AP.

Kidnapping har lenge vært et problem i regionen, og Abu Sayyaf får skylden får de fleste av dem. Gruppen ble startet i Basilan på 90-tallet.

MED ORDFØREREN: Her er Kevin Lusmann på kontoret til ordføreren i Zamboanga. Foto: Scanpix/AP Photo/Zamboanga City Mayor's Office
MED ORDFØREREN: Her er Kevin Lusmann på kontoret til ordføreren i Zamboanga. Foto: Scanpix/AP Photo/Zamboanga City Mayor's Office Vis mer