SJOKKREGNING: - Vi ville blitt gjeldsslaver, sier Kevin Thorstensen (18) om marsregninga fra strømleverandøren Lyse. MMS-foto: KAROLINE TØRRESDAL
SJOKKREGNING: - Vi ville blitt gjeldsslaver, sier Kevin Thorstensen (18) om marsregninga fra strømleverandøren Lyse. MMS-foto: KAROLINE TØRRESDALVis mer

Kevin (18) og kameraten fikk strømregning på 1 mill.

For én måned. - Jeg fikk et godt sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kevin Thorstensen (18) ante fred og ingen fare der han satt i stua hjemme i leiligheten i Stavanger og åpnet konvolutten med regninga fra strømleverandøren Lyse. Det ble det raskt slutt på:

- Regninga, som var for mars måned, viste at vi skyldte 1 024 250,70 kroner. Jeg fikk et godt sjokk - vi kunne da ikke ha brukt mye strøm, sier Kevin til Dagbladet.

Brast i latterAkkurat mens Kevin satt og måpte med regninga i hendene, kom kjæresten Karoline Tørresdal (18) inn i stua.

- Hun begynte momentant å le da jeg fortalte om regninga, sier Kevin - som styrtet ut i gangen for å sjekke strømmåleren. Der fant han feilen, forteller han:

- Jeg sammenliknet med baksida av regninga. Det viser seg at Lyse har regnet mars-strømmen som om måleren hadde startet på null.

Tror på løsningDet var Stavanger Aftenblad som først brakte historien om millionregninga, som ville blitt fordelt på Kevin og kameraten Sean Gundersen (20), som deler den ca. 75 kvadratmeter store og velisolerte leiligheten i Stavanger sentrum.

- Vi ville blitt gjeldsslaver, begge to - begge har ei årslønn på ca. 120 000 kroner. Vanligvis er regninga på ca. 1200, sier 18-åringen, som nå er ganske sikker på at feilen blir rettet opp.

- Vi venter på at Lyse tar kontakt, så ordner det seg nok.

- Menneskelig svikt
Herbjørn Tjeltveit, kommunikasjonsrådgiver i Lyse, beroliger Kevin og Sean med at de definitivt slipper å betale 1 mill. i strømregning.

- Her har det åpenbart skjedd en feil, og kunden vil få ei ny regning med korrekt sum, sier Tjeltveit til Dagbladet.

- Hvordan kunne de få ei så feil regning?

- Kunden har ikke rapportert inn strømforbruket, så det er blitt stipulert - men det er blitt regnet som om måleren har tatt en ekstra full runde. Vi har kontrollrutiner for å fange opp slike feil, men her har det skjedd en menneskelig feil, slik at den gale regninga likevel har sluppet igjennom, forklarer Tjeltveit.

- Vil denne saken få følger internt i Lyse?

- Nå skal vi gå igjennom rutinene, for å sikre oss mot at slike glipper oppstår i framtida, svarer kommunikasjonsrådgiveren.

VEL HØY SUM: Vanligvis får Kevin og kameraten Sean strømregning på ca. 1200 kroner. Derfor kom marsregninga på over 1 million kroner temmelig bardus på. MMS-foto: KAROLINE TØRRESDAL
VEL HØY SUM: Vanligvis får Kevin og kameraten Sean strømregning på ca. 1200 kroner. Derfor kom marsregninga på over 1 million kroner temmelig bardus på. MMS-foto: KAROLINE TØRRESDAL Vis mer