Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kevin får feire jul i frihet

Kevin (3) har vokst opp i en kirkekjeller. I dag fikk familien beskjed om at de kan feire jul i frihet uten fare for å bli hentet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til Kevin Sebapragasam, opprinnelig fra Sri Lanka, fikk i dag beskjed om at asylsaken kommer opp for Utlendingsnemnda over jul, melder avisa Nordlys.

Norge ble kjent med Kevin da «Rikets tilstand» på TV 2 fortalte guttens historie for tre uker siden. TV-kanalen fulgte familien i ett år og fortalte om et liv innestengt i en kirkekjeller.

TV-seerne så lille Kevin stå ved vinduet i Filadelfias menighetshus og kikke ut på de andre barna som lekte fritt ute. Han gråt og ropte at han ville ut å leke. Kevin ble daglig hentet og kjørt til barnehagen, men måtte være inne i helgene og feriene.

Avslag hver gang

I tre år har gutten og foreldrene bodd på et syv meter kombinert kjøkken og stue, samt et soverom med plass til to senger og et skap. Familien har flere ganger søkt om oppholdstillatelse, men har fått avslag hver gang.

Det eneste familien har hatt å leve av er kollekten menigheten samler sammen. Omlag 60 000 kroner har blitt samlet inn i året, og maten blir handlet inn av en støttegruppe i menigheten.

Hele Norges coronakart