FINNER SPOR: Letemannskaper tar sandprøver for å se om de har spor av Deepwater Horizon-olje. Foto: AP/Scanpix
FINNER SPOR: Letemannskaper tar sandprøver for å se om de har spor av Deepwater Horizon-olje. Foto: AP/ScanpixVis mer

Key West og Miami utsatt for olje

Etter utblåsingen i Mexicogolfen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Øyrekka Florida Keys og strendene i Miami og Fort Lauderdale er svært utsatt for oljeforurensning etter utblåsingen i Mexicogolfen.

Det sier National Oceanic and Atmospheric Administration etter å ha brukt en computermodell for å se hvor sannsynlig det er at oljesølet kommer inn i havstrømmen som går rundt sørspissen av Florida og inn i Golfstrømmen.

I rapporten heter det at det er langt større utsikt til at Florida Keys, Miami og Fort Lauderdale på østkysten blir rammet enn vestkysten mot Mexicogolfen.

Florida er en av de viktigste turistdestinasjonene i USA, og strendene i Miami og Fort Lauderdale er blant de travleste i staten. 80 millioner besøkende kom i 2009 til Florida, noe som genererte 60 milliarder dollar i inntekter.

Det området i USA der det er høyest utsikt til at olje driver i land, er kysten og strendene fra Mississippi-elva til det vestlige Florida. På den strekningen er allerede de fleste strendene stengt på grunn av oljesøl.

(NTB)

Tusener av mennesker deltok denne uka i demonstrasjoner mot BP og mot oljeboring til havs utenfor Florida. Sannsynligheten er stor for at Miami og Key West blir rammet av olje fra utblåsingen i Mexicogolfen. Foto: REUTERS / Joe Skipper / SCANPIX