KFOR arresterte 55 albanere

PRISTINA: Den NATO-ledede KFOR-styrken i Kosovo arresterte tirsdag 55 albanere på vei fra Makedonia til Albania. Flere av dem mistenkes for å være geriljamedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er den mest omfattende pågripelsen langs grensa mellom Kosovo og Makedonia på lang tid. KFOR mener dette viser at beskyldningene om at NATO støtter opprørerne er «absurde».

- De arresterte ser ut til å være en blanding av folk med tilknytning til NLA-geriljaen og regulære smuglere, sier oberst Brynjar Nymo til NTB.

Han er pressetalsmann for KFORs øverstkommanderende, Torstein Skiaker.

KFOR mener flere av de pågrepne er geriljamedlemmer som opererer inne i Makedonia, og at smuglerne hadde fraktet varer til geriljaen.

De arresterte var på vei fra Makedonia til Albania med 50 muldyr da de ble pågrepet i nærheten av Prizren i Kosovo tirsdag morgen. KFOR konfiskerte også en rekke våpen, samt ammunisjon.

Tirsdag anklaget en talsmann for den makedonske regjeringen NATO for å støtte den albanske geriljaen. Hovedstaden Skopje var også preget av aggressive antivestlige opptøyer.

- NATO er ikke vår fiende, men de er en god venn av våre fiender, sa regjeringstalsmannen Antonio Miloski.

Brynjar Nymo sier anklagene er fullstendig grunnløse.

- For å si det rett ut, så er anklagene absurde. NATO og KFOR har brukt store ressurser, både tidsmessig og personellmessig, på å stanse forsyningene til den albanske geriljaen i Makedonia, sier han.

(NTB)