KGB-ARKIVET: - KGB støttet nei-bevegelsen

KGB finansierte Nei-siden fra den spede begynnelsen, står det i Mitrokhin-arkivet. SV-veteran Torild Skard (77) sier hun aldri har hørt om disse pengene.

BLE BESKYLDT FOR Å VÆRE KOMMUNIST:- I Orienteringskretsen som jeg var en del av, ble vi beskyldt for å være kommunister og at vi fikk penger fra øst. På den tida regnet vi med at vi var overvåket av den norske etterretningen døgnet rundt, men jeg fikk aldri inntrykk av at KGB eller Sovjetunionen var opptatt av hva vi drev med i kampen mot EF, sier Torild Skard (77), som sier hun aldri har hørt at KGB skal ha gitt finansiell bistand til gruppen. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
BLE BESKYLDT FOR Å VÆRE KOMMUNIST:- I Orienteringskretsen som jeg var en del av, ble vi beskyldt for å være kommunister og at vi fikk penger fra øst. På den tida regnet vi med at vi var overvåket av den norske etterretningen døgnet rundt, men jeg fikk aldri inntrykk av at KGB eller Sovjetunionen var opptatt av hva vi drev med i kampen mot EF, sier Torild Skard (77), som sier hun aldri har hørt at KGB skal ha gitt finansiell bistand til gruppen. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge det hemmelige Mitrokhin-arkivet, så var den sovjetiske etterretningsorganisasjonen KGB med på å finansiere norsk EU-motstand. I KGB-rapporten som er gjengitt i arkivet, står det at tidligere pris- og lønnsminister Gunnar Bøe (Ap) var med på å starte en av de første Nei-gruppene i Norge, som kjempet mot norsk medlemskap i Fellesmarkedet, i dag kjent som EU.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer