KGB-obersten betrodde seg til Gro Holm

Da tidligere KGB-oberst Anar Agaev ikke mottok bilen han skal ha gitt Marit Christensen og eksmannen 200000 kroner for å kjøpe, ba obersten Christensens NRK-kollega Gro Holm om råd. I avhør har Holm bekreftet Agaevs historie om at han skal ha blitt økonomisk bedratt av eksparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møttes KGB-obersten og NRKs tidligere Russlands-korrespondent, Gro Holm, på gangen i Oslo byrett. De to er politiets hovedvitner i straffesaken mot Moskva-Marits fraseparerte ektemann Elfad Badirkanov.

Holm traff Agaev første gang da hun jobbet med en reportasje i Aserbajdsjan. KGB-obersten hjalp NRK-journalisten med en del kontakter han har i landet.

Det var under dette møtet Agaev betrodde seg til Marit Christensens kollega. I politiavhør har Gro Holm sagt at Anar Agaev var fortvilet og ba henne om råd.

Eksobersten fortalte Holm den samme historien han fortalte Dagbladet i går.

Bilkjøp

- Marit Christensen og Elfad Badirkanov fikk 25000 dollar av meg for å kjøpe en bil. Pengene er borte, og bilen har jeg aldri sett. Jeg kan bevise at de har bedratt meg, sa han til Dagbladet.

I morgen legger han fram en rekke dokumenter for Oslo byrett som Dagbladet allerede har sett, blant annet et gjeldsbrev der Badirkanov har undertegnet på at han og Marit Christensen skylder ham penger.

Christensens eksmann er tiltalt for å ha stukket 200000 kroner i egen lomme, penger han ifølge tiltalen fikk av eksobersten i august 1996 for å kjøpe en bil til ham.

Under dagens rettsforhandlinger benektet Badirkanov nok en gang at han har mottatt penger fra obersten.

Tok pengene

- Agaev har aldri gitt meg penger. Han presset meg til å skrive gjeldsbrevet, og han truet meg på livet, sa Badirkanov i retten i går. Han sier at Agaev avlyste bilkjøpet, men innrømmer at han selv tok pengene som ble betalt tilbake av forskuddet obersten tidligere hadde innbetalt.

- Jeg puttet pengene i egen lomme. Jeg skylder ham ingenting, sa Badirkanov i retten i går.

Agaev hevder at det var Badirkanov som avblåste bilkjøpet og stakk av med hele kjøpesummen.

Verken Holm eller Agaev fikk vitnet i går, men skal sannsynligvis forklare seg i dag og i morgen.

karianne.solbrekke@dagbladet.no