KGB-påstand: Overvåket huset, bilen, familien og kirkebesøkene til Nato-ansatt i Norge

Slik skal KGB skal ha forsøkt å infiltrere norsk Nato-base.

STRATEGISKE OG SENSITIVE PLANER: I møtene på NATO-hovedkarteret på Kolsås i Bærum ble det lagt sensitive planer for NATOS forsvarsstrategi. I 1959 var 650 personer i arbeid der. 
FOTO: AAGE STORLØKKEN / AKTUELL / SCANPIX
STRATEGISKE OG SENSITIVE PLANER: I møtene på NATO-hovedkarteret på Kolsås i Bærum ble det lagt sensitive planer for NATOS forsvarsstrategi. I 1959 var 650 personer i arbeid der. FOTO: AAGE STORLØKKEN / AKTUELL / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Mitrokhin-dokumenter som Dagbladet har tilgang til, forsøkte KGB å infiltrere den norske Nato-basen på Kolsås i Bærum. To personer med tilgang til basen er nevnt - en major med dekknavnet «Oskar» og en amerikaner med kodenavn «Antonov».

Disse to kan ha hatt tilgang til strategiske og sensitive NATO-planer, noe KGB var ute etter. Majoren «Oskar» har status som såkalt fortrolig kontakt - samme status som Sp-veteran Bjørn Unneberg.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer