- KGB reparerte kofferten min under ransaking

Mens norske ungdomspolitikere fulgte gjenvalget av diktatoren Aleksander Lukasjenko i Hviterussland, rotet politiet rundt på hotellrommet deres.

OBSERVERER: Unge Venstre-politiker Naomi Ichihara Røkkum ser ikke bort i fra at hun blir telefonavlyttet av KGB mens hun følger med på valget i Hviterussland. Foto: Simen Eide
OBSERVERER: Unge Venstre-politiker Naomi Ichihara Røkkum ser ikke bort i fra at hun blir telefonavlyttet av KGB mens hun følger med på valget i Hviterussland. Foto: Simen Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den hviterussiske diktatoren Aleksandr Lukasjenko ble som ventet utropt til valgvinner i Hviterusslands hovedstad Minsk i går kveld. Ifølge valgkommisjonens valgdagsmåling fikk han 79,1 prosent av stemmene, i kampen mot de ti andre kandidatene.

Den norske helsingforskomitéen og flere norske ungdomspolitikere er tilstede for å følge situasjonen. De forteller om massiv undertrykkelse av opposisjonen og pressesensur.

- Vilkårene for å avholde frie og rettferdige valg i Hviterussland er ikke til stede, sier generalsekretær Bjørn Engesland i Helsingforskomitéen.

- Innbrudd på hotellet I går kveld brøt det ut store demonstrasjoner i Minsk sentrum. Blant deltakerne var ungdomspolitiker Naomi Ichihara Røkkum fra Unge Venstre.

- I løpet av dagen kjørte lastebiler med soldater inn til sentrum. Tilgang til internett og mobil har vært av og på i hele dag, i kveld er det ikke mulig å lese epost her, bare Skype fungerer her vi er i Minsk sentrum, sier Ichihara Røkkum til Dagbladet.

Hun forteller at det hviterussiske hemmelige politiet, som har beholdt sitt gamle navn KGB, trolig har gjennomsøkt hotellrommet hun deler med bekjente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer