KGB-spionens hemmelige beskjeder fra cella: «Vi vil ikke at politiet skal få snusen i vår virksomhet en gang til»

Asbjørn Sunde planla å rømme fra fengslet, ifølge tidligere hemmelige PST-dokumenter.

HEMMELIGE MELDINGER: Fengselskammareten til Asbjørn Sunde, ga de hemmelige meldingene videre til politiet. Her står det blant annet: «Vi vil ikke at politiet skal få snusen i vår virksomhet en gang til. Og for å unngå det, må vi arbeide langsomt og forsiktig. I alle fall på det nåværende tidspunkt. Tiden kan jo komme til å forandre seg, vet du!».
HEMMELIGE MELDINGER: Fengselskammareten til Asbjørn Sunde, ga de hemmelige meldingene videre til politiet. Her står det blant annet: «Vi vil ikke at politiet skal få snusen i vår virksomhet en gang til. Og for å unngå det, må vi arbeide langsomt og forsiktig. I alle fall på det nåværende tidspunkt. Tiden kan jo komme til å forandre seg, vet du!». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Sitter altså nå her og soner. Men jeg kan ikke si at jeg er særlig brødefull (skyldig red.anm.)», skriver Asbjørn Sunde til en venn 5. februar 1955.

1955 satt den kjente krigshelten Asbjørn Sunde inne i en celle i Oslo fengsel, bedre kjent som «Botsen», midt på Grønland.

Sunde ble i 1954 dømt til åtte års fengsel for landssvik og spionasje til fordel for Sovjetunionen.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer