Maria Kolesnikova:

KGB-trussel: «I live eller i biter»

Den hviterussiske opposisjonslederen Maria Kolesnikova ble bortført og forsøkt kastet ut av Hviterussland. Nå kommer hun med sin første uttalelse etter bortføringen og pågripelsen.

BORTFØRT: Maria Kolesnikova (t.h.) ble pågrepet ved grensa til Ukraina. Hun hevder seg utsatt for et spinnvilt KGB-komplott. Her sammen med opposisjonens presidentkandidat Svetlana Tikhanovskaja. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den hviterussiske opposisjonslederen Maria Kolesnikova anklager Hviterusslands sikkerhetstjeneste - KGB - for å stå bak et komplott som skulle kaste henne ut av landet.

Det gjør hun i sin første uttalelse etter et vanvittig drama tidligere i uka. Uttalelsen er gitt via Kolesnikovas advokat, og publisert hos blant andre den hviterussiske nettavisa Tut.by.

I uttalelsen anklager hun også sikkerhetsstyrkene til president Aleksandr Lukasjenko, mannen som kalles «Europas siste diktator», for å ha drapstruet henne.

- De fortalte meg at hvis jeg ikke frivillig forlot Hviterussland, ville jeg bli tvunget ut: enten i live, eller i biter, sier Kolesnikova.

Bortført fra åpen gate

Kolesnikova ble bortført fra åpen gate i Hviterusslands hovedstad mandag. Et vitne fortalte den hviterussiske avisa Tut.by at hun hadde sett Kolesnikova bli tatt av ikke-idenfiserbare menn og plassert i en varebil med påskriften «Svjaz» - «kommunikasjon» på norsk.

Hun ble meldt savnet av sin familie og av hennes stab, men både hviterussisk politi og det hviterussiske innenriksdepartementet, nektet for å ha hatt noe med forsvinningen å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer