Khaled (7) skutt og drept

Khaled sto ved vinduet i familiens leilighet i Nablus på Vestbredden da han ble truffet i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Khaled Walaweel sto i sofaen like ved vinduet i familiens leilighet. De bor i andre etasje i et hus i flyktningleiren Balata i utkanten av byen Nablus på Vestbredden.

Khaled hadde akkurat vendt ryggen til vinduet da han ble truffet av en kule i halsen.

- Han lekte i nærheten av vinduet. Plutselig hørte jeg skyting og så gutten falle fra sofaen og ned på gulet. Jeg så en jeep fra vinduet. Jeepen var 10 meter fra huset, sier Khaleds mot Lina ifølge nyhetsbyrået AP.

Gutten ble brakt til sykehus, men døde kort tid etter av skadene.

Uklart hvem som skjøt

Guttens familie sier kulen kom fra israelske soldater som skjøt mot familiens hus fra en bakketopp like ved.

Den israelske obersten Guy Hatzout sier han var vitne til hendelsen. Han mener skuddet kom fra en væpnet palestiner som åpnet ild mot en israelsk jeep.

Hatztout sier det ikke var løsnet skudd de siste fem minuttene da palestineren begynte å skyte mot jeepen fra en sidegate. Hatzout sier mannen skjøt fra bak et hjørne, og at han derfor ikke kunne se hva han skjøt på.

- Ti sekunder seinere hørte jeg skriking bak jeepen min. Jeg så en hel familie, og i hendene til en far så jeg en blødende gutt, sier offiseren ifølge AP.

Trolig var det ikke faren, men onkelen han så bære Khaled bort fra leiligheten.

Video kan gi svar

Videobilder spilt inn av et nyhetsteam viser flere militære kjøretøyer som kjører gjennom en gate i flyktningeleiren. De blir pepret med steiner, og på et tidspunkt treffer et skudd en kant på den første jeepen. Like etter høres skriking og man kan se flere mennesker bære en gutt ut i gata, melder AP.

Det spekuleres i om skuddet kan ha rikosjert på jeepen og gått inn gjenom vinduet i andre etasje der Khaled sto.

Skuddvekslingen i Nablus i dag startet da soldater gjennomsøkte hus i byen på jakt etter en person mistenkt for smugling av eksplosiver.

Palestinske ungdommer begynte å kaste stein mot de pansrede kjøretøyene. Soldatene svarte med å skyte med skarpt, opplyser palestinsk politi ifølge NTB.

SKUTT:</B> Khaled Walaweel bæres bort av onkelen, mens slektninger forsøker å trøste moren (t.v.). Gutten ble fraktet til sykehus, men døde siden av skadene han ble påført.
FORVILET:</B> Palestinske Khaled Walaweel bæres bort av onkelen etter at et skudd traff ham i halsen. I bakgrunnen israelske militærkjøretøy.