Khaled fant jorda dekket med gule plakater

For sjette gang skal Khaled Naji Masha'la forsøke å forsvare jorda mot okkupasjonsmakta.

KONFISKERT: Khaled Masha'la ser ut over den nydyrkede og delvis udyrkede jorda som han nå risikerer å miste i det som blir omtalt som den største israelske landkonfiskeringen på 30 år. Til høyre og venstre i bildet ligger to jordlapper som han får beholde. Foto: Silje Rønning Kampesæter
KONFISKERT: Khaled Masha'la ser ut over den nydyrkede og delvis udyrkede jorda som han nå risikerer å miste i det som blir omtalt som den største israelske landkonfiskeringen på 30 år. Til høyre og venstre i bildet ligger to jordlapper som han får beholde. Foto: Silje Rønning Kampesæter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BETLEHEM (Dagbladet) Langs hver eneste landevei står stigene støttet inntil eldgamle trær tynget av oliven. På bakken er det brettet utover tepper og i tretoppene kan du skimte små barnekropper som ivrig brekker grener og kaster ned til generasjonen med litt mindre bevegelige ledd. 

Det er skolefri i to dager nå. Den palestinske varianten av høstferie - eller potetferie som det tidligere var bedre kjent som. Det er olivensesong.

- Dette treet er 160 eller 170 år gammelt, forteller Khaled Naji Mahmood Masha'la da han endelig kommer frem til jordlappen hvor familien hans ivrig rensker trærne for de oljesprengte små fruktene.

Selv er han 62 år, og så lenge han kan huske har han vandret i disse olivenlundene i den lille landsbyen Jab'a i Betlehem på Vestbredden. 

Bitter innhøsting Selv om smilet er bredt og latteren sitter løst denne oktoberdagen er det likevel en bismak ved det hele. De vet at innhøstingen neste år kan se annerledes ut. Den siste dagen i august fant de jorda dekket med gule plakater hvor det sto at Israel konfiskerer landet.

- Hovedinntekten vår kommer fra denne jorda, sier Khaled Masha'la, og sier at han frykter inntekten snart vil forsvinne helt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer