Khaled Usta (9) satt i hagen og spiste ei brødskive. Det ble det siste han gjorde.

Israelske soldater jaget steinkastende palestinske ungdommer i Nabulus. Khaled Usta kastet ikke stein - men ble skutt likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene som hadde brutt portforbudet og kastet stein, løp vekk fra gjerdet foran Khaleds hus da jeepen med israelske soldater stanset. Likevel fyrte en soldat av et skudd mot gjerdet der ungdommene hadde stått. Skuddet gikk gjennom gjerdet og inn i Khaleds bryst.

-  Jeg så soldaten skyte, og at gutten falt, og løp ned. Alle naboene hørte også skuddet, og løp ned, sier Khaleds tante Ferial Usta til telegrambyrået AP.

Det er i dette landskapet av hat, frykt og død Israels statsminister Ariel Sharon i går sa at han vil så enda et frø til økt konflikt. Han ga i går grønt lys for bygging av 1000 nye hus til jødiske bosettere på Vestbredden.

-  Veikartet begraves

-  Dette er en alvorlig utvikling og vil føre til at veikartet for fred kan begraves, sa den palestinske forhandlingslederen Saeb Erekat til internasjonal presse.

Nye israelske bosettinger strider mot veikartet for fred, og er også i strid med USAs politikk for å forsøke å få slutt på volden i Midtøsten. USA kritiserte i går ikke offentlig utspillet om nye bosettinger, men Israels største avis Ha'aretz skrev i går at Sharon utsatte å offentliggjøre nyheten om de nye bosettingene i forrige uke, etter press fra Bush-administrasjonen.

-  Ingen respekt

-  Dette viser at Sharon ikke har noen respekt for løftene han har gitt til president Bush. Han har lovet å fjerne gamle bosettinger, og ikke bygge nye, sa Saeb Erekat.

Lederen i Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland, er opprørt, og mener den israelske regjeringen nå oppfører seg på en måte som gjør at den må reddes fra seg selv.

-  Dette er fullstendig uakseptabelt og må fordømmes av alle. Det strider mot folkeretten, mener Jagland.

DØDE ETTER SKYTING: En palestinsk politimann bærer ni år gamle Khaled Usta på sykehuset i Nabulus. Han ble skutt mens han satt fredelig i hagen sin.
FORTVILET: Khaleds far med sønnen.
KHALEDS MOR: Ved båren på sykehuset.
PÅ VAKT: Israelsk soldat i Nabulus i går.