Khaled Usta (9) satt i hagen og spiste ei brødskive. Det ble det siste han gjorde.

Israelske soldater jaget steinkastende palestinske ungdommer i Nabulus. Khaled Usta kastet ikke stein - men ble skutt likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungdommene som hadde brutt portforbudet og kastet stein, løp vekk fra gjerdet foran Khaleds hus da jeepen med israelske soldater stanset. Likevel fyrte en soldat av et skudd mot gjerdet der ungdommene hadde stått. Skuddet gikk gjennom gjerdet og inn i Khaleds bryst.

-  Jeg så soldaten skyte, og at gutten falt, og løp ned. Alle naboene hørte også skuddet, og løp ned, sier Khaleds tante Ferial Usta til telegrambyrået AP.

Det er i dette landskapet av hat, frykt og død Israels statsminister Ariel Sharon i går sa at han vil så enda et frø til økt konflikt. Han ga i går grønt lys for bygging av 1000 nye hus til jødiske bosettere på Vestbredden.

-  Veikartet begraves

-  Dette er en alvorlig utvikling og vil føre til at veikartet for fred kan begraves, sa den palestinske forhandlingslederen Saeb Erekat til internasjonal presse.

Nye israelske bosettinger strider mot veikartet for fred, og er også i strid med USAs politikk for å forsøke å få slutt på volden i Midtøsten. USA kritiserte i går ikke offentlig utspillet om nye bosettinger, men Israels største avis Ha'aretz skrev i går at Sharon utsatte å offentliggjøre nyheten om de nye bosettingene i forrige uke, etter press fra Bush-administrasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer