Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Khalid Skah avhøres av fransk politi

Pågrepet i Paris.

PÅGREPET: Khalid Skah ble i dag pågrepet i Paris. Her er han fotografert i Marokko i 2010, under den svært dramatiske barnebortføringstvisten som utløste en etterlysning fra norsk politi. Foto:  Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
PÅGREPET: Khalid Skah ble i dag pågrepet i Paris. Her er han fotografert i Marokko i 2010, under den svært dramatiske barnebortføringstvisten som utløste en etterlysning fra norsk politi. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder det franske nyhetsbyrået AFP. Khalid Skahs norske advokat Brynjar Meling bekrefter pågripelsen overfor Dagbladet.

- Han er fortvilet over situasjonen. Han ønsker nå å kommet til Norge for å forklare seg. Skah mener det handler mer om politikk enn at han skal ha begått straffbare forhold, sier Meling til Dagbladet.

Meling forteller at han for få sekunder siden avsluttet samtalen med Skah, etter at han ble oppringt. Han har en avtale om å snakke med ham senere i kveld.

- Han ga inntrykk for at han ikke hadde det bra helsemessig. Det er en belastende situasjon som han er i.
- Han sitter i avhør med fransk politi. De forsøker sansynligvis å finne grunnlag for å holde på ham videre. Vanlig saksgang vil være at det blir et rettsmøte i morgen

Tatt på flyplassen Dagbladet får opplyst at Skah ble pågrepet på Orly-flyplassen i Paris. Ifølge det franske nyhetsbyrået ble den gamle friidrettskjempen Skah arrestert på flyplassen da han ankom denne i morges.

Skah skal ha deltatt på et friidrettsstevne i Frankrike. Han er etterlyst av norsk politi blant annet etter den svært dramatiske barnebortføringssaken i 2009, der Skah tok med seg barna han hadde med norske Anne Cecilie Hopstock til Marokko - og tidligere og daværende elitesoldater så lyktes i å hente dem ut igjen.

Den avdøde krigshelten Trond André Bolle var sentral i aksjonen, der flere involverte skal ha vært medlemmer av den topphemmelige spiongruppa E14.

Planlagt Anne Cecilie Hopstock og hennes advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, uttalte at oppdraget, hvor de to barna ble fraktet ut av landet med seilbåt, ble utløst av at de klarte å rømme fra faren.

Den norsk-marokkanske OL-vinneren Khalid Skah har beskyldt norske myndigheter for å ha arrangert uthentingen.

AVHØRES: Advokat Brynjar Meling har vært i kontakt med Skah, som avhøres i kveld. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
AVHØRES: Advokat Brynjar Meling har vært i kontakt med Skah, som avhøres i kveld. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer

Bolle og en av de andre mennene tjenestegjorde fortsatt i Forsvaret på det tidspunktet, men det ble ikke iverksatt disiplinærsak mot dem.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!