Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Khalid Skah nekter å forholde seg til norsk rett

Ennå ikke tatt i mot dommen fra Oslo tingrett fra i fjor, som sier at han ikke lenger har foreldrerett for sine barn.

KJEMPET FOR BARNA: Anne Cecilie Hopstock, ekskona til Khalid Skah, (til venstre) har nå fått barna tilbake til Norge etter at Skah skal ha holdt dem fanget i Marokko i 2,5 år. Hennes advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, sier det har vært en lang kamp. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
KJEMPET FOR BARNA: Anne Cecilie Hopstock, ekskona til Khalid Skah, (til venstre) har nå fått barna tilbake til Norge etter at Skah skal ha holdt dem fanget i Marokko i 2,5 år. Hennes advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, sier det har vært en lang kamp. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Khalid Skah ble fradømt foreldreretten til sine barn i Oslo tingrett i desember i fjor. Foreldreansvaret ble gitt til barnas norske mor, Anne Cecilie Hopstock.

Siden den gang har tingretten forsøkt å forkynne dommen for den tidligere OL-vinneren, men uten resultat, ifølge Marte Svarstad Brodtkorb, Hopstocks advokat.

- Skah har sagt rett ut til meg at han nekter å forholde seg til norsk rett. Det finner jeg veldig underlig ettersom han valgte å bli norsk statsborger i voksen alder, sier Brodtkorb til Dagbladet.

Ikke rettskraftig dom

- Han vil ikke forholde seg til norske lover overhodet. Men jeg vet at han kjenner til dommen, for han har snakket med flere venner om den, sier hun.

Ettersom dommen ikke er forkynt for Skah, er den heller ikke rettskraftig. Han har ikke anket dommen, men ankefristen løper fra dommen er forkynt for Skah.

- Det er tydelig at han gjør hva han kan for å sabortere, mener Brodtkorb.

Parallelt med den norske barnefordelingssaken, har det pågått en rettssak i Marokko angående hvem som skal ha foreldreretten for barna. Denne saken er foreløpig ikke avsluttet, ifølge den norske ambassadøren i Marokko, Bjørn Blokhus.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få Khalid Skah i tale i forbindelse med denne saken, men har så langt ikke lyktes.

Drapstrusler
Skah skal ha truet den norske ambassadøren i Marokko og flere andre ambassademedarbeidere på livet. Han skal også ha truet med å kidnappe ambassadebarna.

- Plutselig bestemte den norske ambassadøren seg for å blande seg inn i mitt liv og ikke la meg være i fred. Han truet med å kidnappe de to barna mine, men jeg nektet alltid, har Skah sagt til den marokkanske avisen Aujourd`hui Le Maroc. 

Ifølge marokkanske medier påstår Skah at ambassadøren har knust portene inn til boligen hans. Ambassadør Bjørn Blokhus benekter dette på det sterkeste overfor Dagbladet, og sier at han ikke var i Marokko på det aktuelle tidspunktet.

- Du må ikke tro på noe Skah sier i denne saken, sier han.

- Dette er bare røverhistorier fra ende til annen, sier Marte Svarstad Brodtkorb om påstandene som er gjengitt i marokkanske medier.

Dagbladet har denne uken skrevet om at Skahs to norsk-marokkanske barn har dømt fra faren i Rabat i Marokko og hjem til Norge.

Nå er barna, en jente på 16 år og en gutt på 13 år, i sikkerhet hos sin mor, Anne Cecilie Hopstock.

TOK MED SEG BARNA TIL MAROKKO:  OL-vinner Khalid Skah. Foto: Ole C, H. THOMASSEN
TOK MED SEG BARNA TIL MAROKKO: OL-vinner Khalid Skah. Foto: Ole C, H. THOMASSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling