- Khamenei liker kaviar og vulgære vitser

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei skal ha en forkjærlighet for kaviar og på-kanten-vitser, hevder en avhopper fra livvaktstyrken hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det er Den grønne bevegelsen, opposisjonen i Iran, som har offentliggjort de smått eksentriske vanene til Khamenei og familien hans.

Avhopperen skal befinne seg i Frankrike, skriver The Daily Telegraph.

Han hevder blant annet at Khamenei har en voldsom appetitt på ørret og at han elsker kaviar. Ayatollaen skal også være en lidenskapelig samler av alt fra juvelbehengte piper til prakteksemplarer av hester. Khamenei, som tidligere var fanatisk opptatt av hester og ryttere, skal ha en stall med mer enn hundre av landets beste hester.

Han skal også ha 170 antikke spaserstokker, og kappene hans blir laget av hår fra spesialavlede kameler.

70-åringen blir angivelig også jevnlig rammet av depresjoner. Den som da får ham i godt humør igjen, er en mulla som forteller vulgære vitser.

Khamenei har vært Irans øverste leder siden han overtok etter Ruhollah Khomenei i 1989. Sønnen, Mojtaba Khamenei, har de siste årene seilt opp som en innflytelsesrik person med omfattende forretningsinteresser, samtidig som han organiserer den regimetro Basij-militsen. Basij-militsen slår jevnlig ned på opposisjonell aktivitet i Iran. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer