Saudi-Arabia sendte mystiske sikkerhetsfolk til Norge

Khashoggis folk refser Søreide: - Skuffende

UD nekter å offentliggjøre navnene på de mystiske sikkerhetsfolkene som Saudi-Arabia sendte til Norge. Det får Jamal Khashoggis egen organisasjon til å rase.

«JEG FÅR IKKE PUSTE»: CNN har fått tak i en transkripsjon av opptaket som ble tatt i minuttene før og etter henrettelsen av journalist Jamal Khashoggis. Dette var hans siste ord. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er skuffende at den norske regjeringen nekter å offentliggjøre navnene på de ti sikkerhetsfolkene. Det ville gjort det mulig å finne ut om de var blant mennene som henrettet Jamal Khashoggi.

Det sier Raed Jarrar til Dagbladet. Han er sjefslobbyist i Dawn, organisasjonen den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi rakk å grunnlegge før han ble drept av saudiarabiske agenter på landets konsulat i Istanbul i oktober 2018.

Dagbladet har avslørt at Saudi-Arabia - fire måneder før drapet på Khashoggi - sendte ti sikkerhetsvakter til Norge og forsøkte å få dem registrert som diplomater. PST har koblet saken til Iyad el-Baghdadi, en kjent Saudi-kritiker som bor i Norge - og møtte Khashoggi her, i mai 2018.

Dagbladet kjenner navnet på en av de ti sikkerhetsvaktene, og har bedt UD om innsyn i navnene på de ni andre. UD har avslått forespørselen - noe Dagbladet vil klage på. Dawn har rettet en tilsvarende forespørsel, og har fått et identisk avslag.

Gir seg ikke

Nå opplyser Jarrar at Dawn har hatt møter med Norges ambassade i Washington, og ikke vil gi seg før navnene på de saudiarabiske sikkerhetsfolkene er offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer