Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Köhn: - Nå skal jeg være «snill» lenge...

- Etter dette skal jeg være «snill» lenge, sier Hamars biskop Rosemarie Köhn spøkefullt etter at avgjørelsen falt i den kontroversielle Siri Sunde-saken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid etter at hun hadde kunngjort sin beslutning om den homofile prestens framtid i Den norske kirke, ble hun overøst med blomster fra prester i bispedømmet som støtter biskopens standpunkt.

- Tusen takk for ditt personlige mot, sa to av prestene i Romedal og Ottestad da de «kuppet» avslutningen av biskopens pressekonferanse i Hamar med blomster og varme klemmer. Da klarte ikke Rosemarie Köhn helt å kontrollere tårer og følelser.

- Jeg hadde lyst til å utsette denne avgjørelsen enda lenger. Men av hensyn til Siri Sunde selv og til menigheten kunne jeg ikke gjøre det, sier Rosemarie Köhn, som innrømmer at hun har gruet seg «som en hund» den siste tiden. Hun legger ikke skjul på at lettelsen er stor over at valget i den vanskelige saken nå omsider er tatt, selv om hun er innstilt på å møte skarp kritikk i lang tid framover.

Torsdag stiller både biskop Köhn og kapellan Siri Sunde opp til debatt om homofilispørsmålet på et åpent folkemøte i Ringsaker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media