- Köhn kan få hilse til menigheten

Men biskopen nektes fortsatt å preke i Sunnmøre. - Dette nærmer seg en parodi, sier Köhn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 17. oktober skal det holdes gudstjeneste i Hareid kirke i Sunnmøre. Den samme helga er biskop Rosemarie Köhn i Sunnmøre i anledning Hareidstevnet, og er invitert til å holde stevnets hovedtale. Det vanlige er at hocvedtaleren også preker under gudstjenesten.

Det ville imidlertid ikke den lokale kapellanen, Michael Møgster, ha noe av. Med støtte av sogneprest Atle Hopland har han sagt nei til at biskopen holder preken i Hareid kirke. Han godtar ikke Köhns syn på homofilt samliv, og nektet henne å innta prekestolen.

Saken har vakt stor oppsikt. Medier har kastet seg over den kontroversielle avgjørelsen, og leder Rolf Reikvam (SV) i Stortingets kirkekomité mener at prester må få mindre makt i kirken.

Kompromiss

Mørebiskop Odd Bondevik maner partene til å inngå et kompromiss.

- Jeg har anbefalt å komme fram til en løsning der hun likevel får komme til under gudstsjenesten. Ikke som predikant, men på andre måter, sier han til NRK.

Bondevik tar altså ikke til orde for at Köhn får preke. Han anbefaler i stedet at hun kan få komme med en hilsen på kunngjøringsplass i kirken, eller holde et kåseri eller foredrag under kirkekaffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer