FANGET:  Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: Privat
FANGET: Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Deres seilbåt «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar. Foto: PrivatVis mer

Kidnappede dansker er blitt syke

Situasjonen er forverret for den danske familien som er kidnappet av somaliske pirater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetstjenesten Somalia Report kaster den 13 år gamle datteren opp og kan verken spise eller drikke som hun skal. Moren Birgit Marie Johansen lider av et hudproblem som hun trenger medisiner for.

Danskene ble kidnappet den 24. februar mens de var på en jorden rundt-reise i seilbåt, og de blir holdt fanget om bord på det kaprede greske skipet MV Dover.

Tidligere ble danskene holdt fra hverandre, men nå bor de sammen på ett rom.

Til tross for at moren og datteren har vært syke i over to uker, tillater ikke piratene at det kommer leger om bord på skipet.

En av piratene, Farah, sier til Somalia Report at den eneste muligheten familien har, er at slekt og venner hjemme i Danmark betaler løsesummen på fem millioner dollar, tilsvarende 27 millioner norske kroner.

- Det eneste problemet er at familiens pårørende bare vil betale 1,3 millioner dollar (sju millioner kroner), så det er en stor avstand mellom oss, sier Farah.

Men ifølge nyhetstjenesten er tiden i ferd med å løpe ut for piratene ettersom det greske skipet skal settes fri neste uke.

Piratene kan da bli tvunget til å flytte familien til land, noe som innebærer en risiko ettersom de lokale sikkerhetsstyrkene i somaliske Puntland har trappet opp vaktholdet både til sjøs og på land den siste tiden.

(NTB)